Leestips

Leestip: Schaduwblind

26 april 2017

Sam heeft het niet eenvoudig op school. Hij wordt gepest en heeft geen vrienden. Maar nadat hij door klasgenoten wordt achternagezeten in een museum en tegen een voorwerp aan wordt gegooid, verandert alles.

Het wezen had zijn tong uitgestoken, maar het zag er allesbehalve grappig uit. Eerder alsof het volslagen krankzinnig was. Zijn mondhoeken krulden omhoog en onthulden slagtanden als dolken. Die glommen in het rode licht van de spots, zodat het leek alsof ze dropen van het bloed.
Maar het waren de ogen van het wezen die me werkelijk deden huiveren. Ze puilden uit hun kassen en hadden geen pupil. Doods en mat staarden ze voor zich uit. Het waren de enige matte elementen in de schitterende, gouden schijf.  


Even, heel even maar, was Sam minder op zijn hoede tijdens zijn bezoek aan het museum. Met zijn klas liep hij rond in het museum om opdrachten te maken, toen de gemene Brent hem van achter besloop. Sam gaf hem een zet, en dat was niet zo slim. Brent en zijn maten komen achter hem aan en Sam heeft met zijn zware lijf geen enkele kans tot ontsnappen. Tot hij een afgezette ruimte ontdekt met een tentoonstelling die nog niet klaar is. Daar verstopt hij zich. Hij vindt er talloze angstaanjagende beelden, met helemaal achterin een prachtig voorwerp: de dodenschijf.

Precies op het moment dat Sam de dodenschijf bewondert, wordt hij opnieuw overvallen door Brent en zijn vrienden. De jongens grijpen hem en duwen hem met geweld tegen de dodenschijf. Net op tijd wordt hij gered door drie meiden uit zijn klas, waaronder het mooiste meisje van de school. Sam heeft alleen een pittige hoofdwond opgelopen en vertrekt samen met zijn klasgenoten weer richting school. Die dag begint voor Sam een groot, duister mysterie dat hem volledig dreigt op te slokken.

Schaduwblind (Kramat Junior) is het eerste deel in de serie Club duister. Het is geschreven door Veronique Marien en is een spannend verhaal over duistere, gevaarlijke krachten. Zal Sam kunnen ontdekken wat hem is overkomen toen hij tegen de dodenschijf aan viel? En kan hij het dreigende onheil nog tegenhouden? Of wordt hij opgeslokt door een woedende schaduw?