Leestips

Leestip: Onopgelost & waargebeurd

17 mei 2017

De leestip van vandaag is voor iedereen die van sterke verhalen houdt. Typische verhalen die zo ongeloofwaardig zijn dat ze bijna niet waar kunnen zijn, maar waar toch bewijs voor bestaat. 

Zouden er nog onderwerpen bestaan waarover wetenschappers zich al tientallen jaren het hoofd breken zonder ook maar één stap dichter bij een sluitende verklaring te zijn gekomen? Ja, hoor. Zoals dat intrigerende fenomeen in Peru, een land in Zuid-Amerika.

Daar, in het mooie Peru, bevinden zich de mysterieuze Nazaca-lijnen. Dit zijn kilometerslange lijnen waarvan er een aantal in reusachtige afbeeldingen. Waarom deze lijnen zo bijzonder zijn, lees je in dit boek vol sterke, ongeloofwaardige maar toch echt waargebeurde verhalen.

Vaak is een verklaring voor de gebeurtenissen in de verhalen nog ver te zoeken. Want bestaat Nessie, het monster van Loch Ness echt? Of hoe zit het met de verhalen over ruimtemannetjes in ufo’s die in augustus 1945 in Roswell zijn gezien? En lees zeker ook het verhaal over het zoveelste mysterie rond de Mona Lisa.

Onopgelost & waargebeurd (Van Halewyck) van Guy Didelez en Frank Pollet staat vol met interessante, maar een tikkeltje vreemde of ongeloofwaardige verhalen. Toch is er een reden waarom deze verhalen zijn ontstaan, en zit een kern van waarheid in. Lees en verwonder. En wie weet los jij ooit nog eens zo’n raadselachtig verhaal op?