Leestips

Luistertip: Storm: Het paard van een dollar

24 mei 2017

Het is de Week van het Luisterboek en daarom tippen we vandaag het eerste deel uit een trilogie waar je met je ogen dicht van kunt genieten. Een fijne luisterleestip voor paardenliefhebbers.

Casey gebruikte de oren van haar paard als vizier in de aanloop naar de sprong, zoals een scherpschutter op zijn doel mikt over de loop van zijn geweer. Zelfs van een afstand leek de hindernis gigantisch: Mount Everest in miniatuur. Hij was versierd met bloesems en struiken, maar de beruchtste hindernis van de Badminton Horse Trials leek er niet minder erg door. Ruiters die er waren gevallen, hadden hem de bijnaam Muur van Angst gegeven. Als ze hem overleefde, had ze een goede kans om het belangrijkste kampioenschap te winnen. Zo niet…

Casey droomt ervan om de Badminton Horse Trials te winnen, het grootste paardrijevenement ter wereld. Maar voorlopig moet blijft het bij dromen. Ze woont samen met haar vader op een troosteloze plek en ze hebben weinig geld doordat haar vader werkloos is. Door zijn criminele verleden als inbreker wordt hij ook nergens aangenomen. Een eigen paard of paardrijles kan Casey wel vergeten. Maar gelukkig mag ze als vrijwilliger werken op een manege en kan ze soms doen alsof ze aan de Badminton Horse Trials meedoet.

Als Casey op een zaterdagmiddag met haar vader over straat loopt hoort ze een angstaanjagend geluid, waarna een wild paard de straat op rent. Met gevaar voor eigen leven weet ze het paard te stoppen en hoort ze dat het paard geslacht moet worden. Dan besluit ze het sterk verwaarloosde dier te redden. Ze hoopt dat het sterk genoeg is om te overleven. Zal dit bijzondere dier haar kunnen helpen om die grootse droom, meedoen aan de Badminton Horse Trials, waar te maken?Storm: Het paard van een dollar (Gottmer) is het eerste deel van een driedelige trilogie over Casey en Storm, geschreven door Lauren St. John. Lauren groeide op in Afrika en had een giraffe als huisdier. Als kind had ze dezelfde droom als Casey en door het schrijven van dit verhaal is die droom toch een beetje uitgekomen. Ben je na het luisteren van dit deel benieuwd hoe het verder gaat met Casey? Luister dan ook naar het volgende deel Storm: Snel als de wind.