Leestips

Zomerleestip: Juul on stage

5 juli 2017

Ze denkt weinig leuks te beleven tijdens de zomervakantie. Maar dan lift Juul ineens met haar nieuwe BFF Keet, die ze eigenlijk nog maar net kent, naar Parijs. Ze gaan op zoek naar de verkering van Keet en naar de populaire zanger Mack Miller.

‘Laten we even een time-out nemen,’ zegt Keet als we even later in de metro richting de Champs-Élysées zitten.
‘Een time-out?’ Ik wrijf over mijn been. Om geld uit te sparen, hadden we één metrokaartje gekocht. Maar toen we samen door het poortje glipten, kwam ik klem te zitten. Het duurde tien minuten voordat een controleur me bevrijdde. Nu voelt mijn been alsof het poortje er nog aan hangt.


Keet is net bij Juul in het dorp komen wonen en allebei hebben ze niet echt een denderende zomer in het vooruitzicht. Dan bedenken ze het plan om naar Parijs te liften. Stiekem, want anders zou het nooit mogen van hun ouders. Keet wil haar Franse verkering eindelijk ontmoeten en Juul weet dat haar idool Mack Miller in Parijs is. De mogelijkheid om hem in het echt te zien laat Juul niet voorbij gaan, zeker niet nu hij haar nieuwste liedje heeft geliket.

Na een langzame start van hun reis belanden ze in Parijs. Ze beleven momenten waarop ze bang zijn en momenten waarop ze zielsgelukkig zijn. Maar dan is er toch een time-out nodig. Keet volgt de tip van haar vader op: twee uur lang niet nadenken over de dingen die niet gaan zoals je hebt gehoopt. Het maakt je kop leeg en dan komt de oplossing vanzelf. Werkt als een tierelier, volgens Keet. Al heeft Juul inmiddels wel door dat lang niet alles gaat zoals Keet voorspelt…

Juul on stage (Ploegsma) is een heerlijk zomers verhaal van Yvonne Huisman. Reis mee naar Parijs en volg de belevenissen van Juul en Keet op de voet. Dan ben jij binnen no-time ook in de vakantiestemming!