Leestips

Leestip: Aan boord van het spookschip

30 augustus 2017

Steeds zien aanschouwers hetzelfde: er verschijnt een schip dat op ramkoers vaart, wordt het verschrikkelijk mistig, zien ze nog net een jongen in een rood hemd en dan is ineens het schip weg. Hoe is dit mogelijk?

In het jaar 1929 experimenteert wetenschapper Blake met het ombuigen van de tijd. Niemand begrijpt waar hij mee bezig is en het is een risicovolle onderneming. Toch zet hij door. Tijdens dit experiment verliest hij zijn zoon John. Maar sinds het experiment bevaart John de Mary Alice.

Met het schip de Mary Alice bevaart John de zeeën van vroeger en nu. 1493, 1634, 1768; zij zijn er geweest. Aan boord varen verschillende mannen mee, die in wezen stokoud zouden moeten zijn, maar door het reizen in de tijd niet veranderen. Maar wat ze doen is niet zonder gevaar. Er zijn kapers op de kust die de geheimen van het tijdreizen willen ontrafelen, waaronder magnaat Carlos Dahlberg, die werkelijk alles inzet om de Mary Alice en haar bemanning te vernietigen.

Aan boord van het spookschip (De Fontein) is een boeiend en spannend eerste deel in het stripverhaal De tijdrijzen van John Blake. Het is geschreven door Philip Pullman en de illustraties zijn gemaakt door Fred Frodham.

Reis mee over zee en door de tijd met de Mary Alice en ontdek waarom Dahlberg het heeft gemunt op dit bijzondere schip. Zijn plannen kunnen grote gevolgen hebben, want wie het verleden aanvalt zorgt voor een onzekere toekomst…