Leestips

Gruwelijk enge leestip: Het Eos-project

4 oktober 2017

Mink loopt voor school een dag mee met de oom van Jools, hij is journalist.  Als diezelfde man ’s avonds dood wordt gevonden is Mink in shock. Het begon bij een oersaaie dag, maar eindigt in een bloedstollende zoektocht naar de waarheid. 

‘Volgens mij is mijn oom vermoord,’ zei Jools.
Er ging een schokje door de arm van de agente. ‘Ik ga meteen iemand waarschuwen. Waar is je oom?’
‘In het mortuarium,’ zei Mink. ‘Het is gisteren al gebeurd.’ De agente keek hen niet begrijpend aan.
‘Ze denken dat het een ongeluk was.’ Jools vuisten veranderen in een soort lijmklemmen. Ze hield zich aan de rand van de balie vast alsof ze hem nooit meer los wilde laten. ‘Maar ik geloof er niks van. Oom Herman kwam nooit bij de Blauwe Bosjes en hij kon heel goed zwemmen en…’


De politie doet de dood van journalist Herman van Romondt af als een ongeluk. Hij zou in een natuurgebied zijn geweest toen hij wilde gaan plassen in het water, verloor zijn evenwicht en heeft door het koude water een hartaanval gekregen. Maar Mink en Jools kijken verder. Want wat deed zijn jasje om zijn benen? Het was hartstikke koud, dan doe je die toch niet uit?!

Beetje bij beetje vinden Mink en Jools meer aanwijzingen dat het niet om een simpel ongeluk gaat. Zeker niet omdat Mink weet dat Herman aan een artikel werkte dat volgens Herman in zou slaan als een bom… Samen met zijn vriend Sebas en Jools besluit Mink verder te zoeken, maar met iedere stap die ze verder komen wordt het gevaarlijker. Ze overwegen steeds om de politie er toch bij te betrekken, maar zijn bang dat die hen toch niet gelooft.

Het Eos-project (Van Holkema & Warendorf) is de nieuwste thriller van Mirjam Mous. Ze is een populaire schrijfster en haar thriller Boy 7 is zelfs verfilmd. Het Eos-project begint direct super spannend, waarna je terug gaat in de tijd om te lezen wat er eerder is gebeurd. Een nieuwe ijzersterke thriller die je niet mag missen!