Leestips

Leestip: Mission impossible

13 september 2017

Bij de eerste ontmoeting slaat de vonk gelijk over. En goed ook. Want Vince kan dat meisje niet meer uit zijn gedachten krijgen. Ze krijgen een relatie en staan in vuur en vlam, al wordt ook wel duidelijk dat ze heel verschillend zijn…

‘Hé!’
Hij schrok op uit zijn gemijmer en keek om zich heen.
Auto’s en fietsers reden langs, maar hij zag geen bekend gezicht, ook niet iemand die hem riep.
‘Op het water!’
Vince draaide zich om naar de gracht. Daar was ze! Krijg nou wat, daar was ze! Nu hij niet naar haar zocht, was ze er ineens! Help, nu moest hij wat doen, iets zeggen, iets leuks natuurlijk, om te zorgen dat ze niet zomaar verderging, maar wat…?


Bij toeval ontmoeten ze elkaar voor een tweede keer en deze keer spreken ze elkaar wel echt. Het klikt meteen en Vince kan aan niets anders meer denken. Mare is mooi, leuk en lief en ze wil hem nog een keer zien! Vince is dolblij, maar weet aan de andere kant ook niet zo goed hoe hij dit allemaal moet doen.

Doordeweeks is Vince druk met school zodat hij niet blijft zitten, maar ook na school doet hij veel thuis sinds zijn moeder ziek is. Ze heeft een hersenziekte en kan niet alles meer. Daarnaast vergeet ze steeds meer en is ze snel boos. Mare daarentegen weet toch al dat ze blijft zitten en doet niets meer voor school. Ze leeft in het nu, wil nu genieten en maakt zich niet druk om later. Het wordt steeds duidelijker dat Vince en Mare elkaars tegenpolen zijn. Zal hun liefde overwinnen?

Mission impossible
(Ploegsma) is het nieuwste boek van Caja Cazemier. Ze draagt het op aan haar zoons en hun onlangs overleden vader. Caja liep al langer met het idee voor een verhaal over jonge mantelzorgers en heeft besloten om de hersenziekte van de vader van haar zoons een rol te geven in dit verhaal dat niet alleen gaat over het zorgen voor een zieke, maar ook over de liefde.