Leestips

Leestip: Dit boek gaat niet over seks

27 september 2017

Merk jij dat je lichaam verandert? Of krijg je gevoelens voor een speciaal iemand? De veranderingen die je doormaakt tijdens de puberteit zijn best spannend. Deze gids geeft je antwoord op al je vragen. Zonder taboes!

Sommigen van ons piekeren uren, dagen, wekenlang. Is het aan of niet? Houdt hij of zij wel echt van mij? Zijn we vrienden of hebben we echt verkering? Dat eeuwige twijfelen kost heel veel tijd en energie. Probeer het los te laten. Vraag niet te veel van elkaar. Als de ander weinig tijd en aandacht voor je heeft, dan hebben jullie geen verkering. Punt.

Ken je dat? Die onzekerheid over hoe je eruit ziet, over hoe je je voelt of over hoe je moet doen? Een schrale troost: dat is heel normaal. Maar tegelijkertijd ook totaal niet nodig. Jij bent jij en je bent goed zoals je bent.  

In deze gids vol humor, illustraties en grappige strips lees je alles wat je moet weten over de veranderingen die je doormaakt tijdens de puberteit. Stap voor stap wordt besproken wat er verandert. Het begint bij je lijf en dan komen er gevoelens erbij. Verliefdheden, flirten en een eerste date tot zoenen en vrijen. Hoe zorg je ervoor dat er geen onaangename verrassingen staan te wachten en belangrijker nog: hoe bewaak jij je eigen grenzen?

Dit boek gaat niet over seks
(Ploegsma) is geschreven door de Spaanse Chusita, zij heeft een fansionvlog en kreeg van haar volgers veel vragen over seks. Dat bracht haar op het idee om Dit boek gaat niet over seks te schrijven, een makkelijk leesbare gids die stiekem ook een beetje over seks gaat, maar vooral over alles daar omheen.