Leestips

Leestip: De laatste kans op Kosmos

11 oktober 2017

Het heden, het verleden en de toekomst komen samen in één verhaal. Reis mee door de tijd en over de wereld in dit spannende verhaal, waarin drie vrienden een vreemd voorval proberen te verklaren, maar een nog groter mysterie ontdekken.

Jens probeerde zijn neus te volgen. De geur was in een hoek van de kelder sterker dan op andere plaatsen. Hij stond voor een rek met oud papier en nog wat andere spullen erop. Jens snuffelde als een jachthond in het rond. Aan de zijkant van het rek was de geur het sterkst. Hij zag een heel flauw lichtschijnsel door een smalle spleet door de muur. Er zit nog een andere ruimte achter deze! Wat heeft Nichols te verbergen?

Ite is verdrietig en verbaasd wanneer haar pup sterft als hij nog maar vier maanden oud is, volgens de dierenarts door ouderdom. Hoe is dat mogelijk? Hier is iets vreemds aan de hand, daar zijn haar vrienden Jens en Hanne het mee eens. Al snel komt Nichols op hun pad, een vreemde man die Ite eerder aan heeft gesproken over haar hondje. Bij nader onderzoek ontdekken ze dat deze man haar zelfs heeft gevolgd. Wat heeft hij met de dood van haar pup te maken?

Op een ander moment, in het verleden, krijgt Alexander van Humboldt eindelijk de kans om zijn droom waar te maken. Na een aantal heftige voorvallen krijgt hij de kans om een reis rond te wereld te maken en onderweg zo veel mogelijk onderzoek te doen. Hij zal een grote wetenschapper worden. Maar er dreigt ook gevaar. Zowel in het heden, het verleden als in de toekomst. En het wordt helemaal interessant als eenzelfde persoon in verschillende tijden opduikt. Wat is hier gaande?

De laatste kans op Kosmos (Clavis) is een boeiend verhaal waarin je reist door de tijd en over de wereld. De werkelijkheid en het fictieve verhaal kruisen elkaars pad en het mysterie dat Ite, Jens en Hanne proberen op te lossen wordt eigenlijk alleen maar groter. Wat hebben de tijden met elkaar te maken? Zijn de personages wel wie je denkt dat ze zijn? Ontdek meer over het mysterie, bijzondere reizen en Alexander van Humboldt in het eerste deel van De parameters, geschreven door Peter Nys.