Interviews

Iedere maand een nieuw interview waarin een auteur meer over zichzelf en zijn of haar boeken vertelt.

Martine Letterie wordt beroerd van schrijven

01-10-2016

Al twintig jaar schrijft Martine Letterie historische verhalen en vijftien jaar geleden richtte ze het genootschap Schrijvers van de Ronde Tafel op. Nicky de Boer sprak met haar over het belang van onze geschiedenis en over ziek worden van het schrijven.

Meer...

Floor Rieder maakt graag grappige illustraties

01-09-2016

De illustraties van Floor Rieder zijn herkenbaar, mooi en vaak erg grappig. Voor Het raadsel van alles wat leeft, het eerste boek dat ze illustreerde, ontving ze een Gouden Penseel. Nicky de Boer vroeg haar of ze altijd al illustrator wilde worden en hoe ze haar illustraties maakt.

Meer...

Zomervakantie

01-07-2016

In de maanden juli en augustus vieren we op Leesplein zomervakantie en zijn er geen interviews. We kijken terug naar het afgelopen jaar, waarin we tien mooie interviews plaatsten.

Meer...

Bianca Mastenbroek onderzocht ieder flintertje informatie

01-06-2016

In 2016 is het 500 jaar geleden dat de middeleeuwse schilder Jeroen Bosch overleed. Duivelmaeker is een spannend verhaal dat is geïnspireerd op zijn leven. Nicky de Boer sprak met Bianca Mastenbroek over hoe ze alle informatie die beschikbaar was probeerde te gebruiken in haar verhaal.

Meer...

Allan Stratton is soms bang om te gaan slapen

01-05-2016

Met De honden was de Canadese schrijver Allan Stratton genomineerd voor de Gouden Lijst. De uitreiking vond plaats tijdens de Dag van de Jonge Jury en hij wilde geen moment missen van deze spannende dag. Nicky de Boer sprak met de auteur over zijn boek en vroeg hem of het winnen van de prijs belangrijk voor hem was.

Meer...

Elle van den Bogaart was vooral benieuwd naar reacties van jongens

01-04-2016

Afgelopen maand werden de genomineerden voor de Prijs van de Jonge Jury 2016 bekend gemaakt. Lijfstraf van Elle van den Bogaart is een van de kanshebbers. Op Leesplein vertelt ze hoe het is om voor de vijfde keer genomineerd worden voor deze prijs.

Meer...

Anke de Vries leeft met haar personages mee

01-03-2016

Jeugdboekenschrijfster Anke de Vries was in Nederland voor de presentatie van Littekens, haar nieuwste jeugdroman. Een aangrijpend en spannend verhaal over twee jongeren die een heftige periode achter de rug hebben. Nicky de Boer sprak met de schrijfster over het verhaal en over wat haar heeft geïnspireerd.

Meer...

Judy Elfferich en de wonderdoosjes

01-02-2016

De Poëzieweek is begonnen. Waarom zou je gedichten lezen? Dichter Judy Elfferich vertelt over de magische kracht van poëzie: ´Klein, maar er kan ongelooflijk veel in!´

Meer...