Interviews

Iedere maand een nieuw interview waarin een auteur meer over zichzelf en zijn of haar boeken vertelt.

Interview: Cis Meijer over haar demonen

01-02-2017

Haar jeugdthriller Moordspel speelt zich af in de Ardennen. Waarom koos Cis Meijer voor deze locatie? En waarom voor een moordspel? In een gesprek met Nicky de Boer vertelt de schrijfster over hoe haar boek ontstond en op welke manier ze gebruik maakt van haar eigen ervaringen.

Meer...

Interview: Rian Visser over Raadgedicht

01-01-2017

Tijdens de Poëzieweek start er weer een nieuwe editie van Raadgedicht. Weet jij welk woord er ontbreekt? Rian Visser vertelt in dit interview over dit succesvolle project dat zij samen met Stichting Poëziepaleis organiseert.

Meer...

Interview: Danny De Vos kreeg inspiratie door frustratie

01-12-2016

Danny De Vos publiceerde afgelopen jaar twee spannende boeken over bijzondere jongeren. Nicky de Boer sprak met hem over die jongeren, vluchtelingen en je ergens thuis voelen.

Meer...

Interview: Marloes Morshuis is niet bang om haar mening te geven

01-11-2016

Onlangs verscheen Borealis, een spannend verhaal waarin honderdtachtig kinderen worden ontvoerd om ze te redden van een klimaatramp. Nicky de Boer sprak met Marloes Morshuis over Borealis en over klimaatverandering.

Meer...

Martine Letterie wordt beroerd van schrijven

01-10-2016

Al twintig jaar schrijft Martine Letterie historische verhalen en vijftien jaar geleden richtte ze het genootschap Schrijvers van de Ronde Tafel op. Nicky de Boer sprak met haar over het belang van onze geschiedenis en over ziek worden van het schrijven.

Meer...

Floor Rieder maakt graag grappige illustraties

01-09-2016

De illustraties van Floor Rieder zijn herkenbaar, mooi en vaak erg grappig. Voor Het raadsel van alles wat leeft, het eerste boek dat ze illustreerde, ontving ze een Gouden Penseel. Nicky de Boer vroeg haar of ze altijd al illustrator wilde worden en hoe ze haar illustraties maakt.

Meer...

Zomervakantie

01-07-2016

In de maanden juli en augustus vieren we op Leesplein zomervakantie en zijn er geen interviews. We kijken terug naar het afgelopen jaar, waarin we tien mooie interviews plaatsten.

Meer...

Bianca Mastenbroek onderzocht ieder flintertje informatie

01-06-2016

In 2016 is het 500 jaar geleden dat de middeleeuwse schilder Jeroen Bosch overleed. Duivelmaeker is een spannend verhaal dat is geïnspireerd op zijn leven. Nicky de Boer sprak met Bianca Mastenbroek over hoe ze alle informatie die beschikbaar was probeerde te gebruiken in haar verhaal.

Meer...