Interviews

Iedere maand een nieuw interview waarin een auteur meer over zichzelf en zijn of haar boeken vertelt.

Interview: Rom Molemaker maakte een leuk uitstapje

01-05-2017

We kennen schrijver Rom Molemaker van zijn spannende en realistische boeken. Zijn nieuwste boek is anders, het is spannend, maar gaat over een magisch kaartspel en een andere wereld. Nicky de Boer sprak met de schrijver over zijn uitstap naar een dit genre.

Meer...

Interview: Kate Kriske over bijzondere geheime spionnen

01-04-2017

Het offer van de Baobab is geschreven door Kate Kriske. Maar achter deze naam zit niet één schrijver, maar een samenwerking van twee schrijvers. Kris Geluykens en Kathleen Stas vertellen in dit interview over hun samenwerking en het boek.

Meer...

Interview: Jowi Schmitz over weglopen, uitbijters en dapper zijn

01-03-2017

Weglopen, hoe doe je dat eigenlijk? Dat vraag Anna zich af in Weg, het nieuwste boek van Jowi Schmitz. Nicky de Boer sprak met de schrijfster over het schrijfproces en over de bijzondere mensen in haar boek.

Meer...

Interview: Cis Meijer over haar demonen

01-02-2017

Haar jeugdthriller Moordspel speelt zich af in de Ardennen. Waarom koos Cis Meijer voor deze locatie? En waarom voor een moordspel? In een gesprek met Nicky de Boer vertelt de schrijfster over hoe haar boek ontstond en op welke manier ze gebruik maakt van haar eigen ervaringen.

Meer...

Interview: Rian Visser over Raadgedicht

01-01-2017

Tijdens de Poëzieweek start er weer een nieuwe editie van Raadgedicht. Weet jij welk woord er ontbreekt? Rian Visser vertelt in dit interview over dit succesvolle project dat zij samen met Stichting Poëziepaleis organiseert.

Meer...

Interview: Danny De Vos kreeg inspiratie door frustratie

01-12-2016

Danny De Vos publiceerde afgelopen jaar twee spannende boeken over bijzondere jongeren. Nicky de Boer sprak met hem over die jongeren, vluchtelingen en je ergens thuis voelen.

Meer...

Interview: Marloes Morshuis is niet bang om haar mening te geven

01-11-2016

Onlangs verscheen Borealis, een spannend verhaal waarin honderdtachtig kinderen worden ontvoerd om ze te redden van een klimaatramp. Nicky de Boer sprak met Marloes Morshuis over Borealis en over klimaatverandering.

Meer...

Interview: Martine Letterie wordt beroerd van schrijven

01-10-2016

Al twintig jaar schrijft Martine Letterie historische verhalen en vijftien jaar geleden richtte ze het genootschap Schrijvers van de Ronde Tafel op. Nicky de Boer sprak met haar over het belang van onze geschiedenis en over ziek worden van het schrijven.

Meer...