Interviews

Iedere maand een nieuw interview waarin een auteur meer over zichzelf en zijn of haar boeken vertelt.

Interview: Mel Wallis de Vries kreeg faalangst

01-09-2017

Schrijfster Mel Wallis de Vries is ontzettend populair. Ze won vijf keer de Prijs van de Jonge Jury, er is een verfilming op komst en er worden op basis van haar boeken musicals gemaakt. Nicky de Boer sprak met de schrijfster en vroeg haar waar ze nog van droomt.

Meer...

Zomervakantie: Heb jij deze interviews al gelezen?

01-07-2017

In de maanden juli en augustus vieren we op Leesplein zomervakantie en zijn er geen interviews. We blikken terug naar het afgelopen jaar vol met interessante gesprekken.

Meer...

Interview: Margje Woodrow hield ouders en de politie op afstand

01-06-2017

Wat zou jij doen als je een envelop met een dare zou krijgen waar je buikpijn van krijgt als je alleen nog maar denkt aan de uitvoering? Schrijfster Margje Woodrow hield zich daar mee bezig voor haar nieuwste jeugdthriller Verwoest en vertelt erover op Leesplein over haar nieuwste boek.

Meer...

Interview: Rom Molemaker maakte een leuk uitstapje

01-05-2017

We kennen schrijver Rom Molemaker van zijn spannende en realistische boeken. Zijn nieuwste boek is anders, het is spannend, maar gaat over een magisch kaartspel en een andere wereld. Nicky de Boer sprak met de schrijver over zijn uitstap naar een dit genre.

Meer...

Interview: Kate Kriske over bijzondere geheime spionnen

01-04-2017

Het offer van de Baobab is geschreven door Kate Kriske. Maar achter deze naam zit niet één schrijver, maar een samenwerking van twee schrijvers. Kris Geluykens en Kathleen Stas vertellen in dit interview over hun samenwerking en het boek.

Meer...

Interview: Jowi Schmitz over weglopen, uitbijters en dapper zijn

01-03-2017

Weglopen, hoe doe je dat eigenlijk? Dat vraag Anna zich af in Weg, het nieuwste boek van Jowi Schmitz. Nicky de Boer sprak met de schrijfster over het schrijfproces en over de bijzondere mensen in haar boek.

Meer...

Interview: Cis Meijer over haar demonen

01-02-2017

Haar jeugdthriller Moordspel speelt zich af in de Ardennen. Waarom koos Cis Meijer voor deze locatie? En waarom voor een moordspel? In een gesprek met Nicky de Boer vertelt de schrijfster over hoe haar boek ontstond en op welke manier ze gebruik maakt van haar eigen ervaringen.

Meer...

Interview: Rian Visser over Raadgedicht

01-01-2017

Tijdens de Poëzieweek start er weer een nieuwe editie van Raadgedicht. Weet jij welk woord er ontbreekt? Rian Visser vertelt in dit interview over dit succesvolle project dat zij samen met Stichting Poëziepaleis organiseert.

Meer...