6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Leestip: Arme Rijk

22 februari 2017

Rijk is een grote jongen, hij moet de wijde wereld in om te worden wie hij is. Hij maakt de vreemdste avonturen mee in een sprookjesachtig verhaal op rijm.

Meer...

Doorlezen: 6 boeken om te lezen na Achtste-groepers huilen niet

20 februari 2017

Heb jij Achtste-groepers huilen niet gelezen en vond je het zo mooi dat je wel meer van dit soort verhalen wilt lezen? Lees dan verder want wij geven je zes tips.

Meer...

Doe mee: Win een boek in de Kennisquiz

17 februari 2017

Nikki (7) uit Utrecht kreeg Kom je verdwalen thuisbezorgd. Zij heeft in januari meegedaan met de Kennisquiz en alle zes vragen goed beantwoord. Wie wint er een boek in februari? Jij?

Meer...

Leestip: Net als jij

15 februari 2017

Jessie is verhuisd. Ze doet haar best om vrienden te maken in haar nieuwe klas, maar het loopt niet zo soepel. Gelukkig kan ze appen het haar oude vriendinnen en chatten met Bo, haar online steun en toeverlaat.

Meer...

Lezen: Valentijnsdag, lees over de liefde

14 februari 2017

Vandaag is het weer zover: de meest romantische dag van het jaar. Heb jij een kaart gepost, een roos gekocht of een gedicht geschreven voor je geheime liefde? Misschien lees je liever een boek over verliefd zijn.

Meer...

Doe mee: Koop een mooi boek voor maar 2 euro

10 februari 2017

Zit er twee euro in je spaarpot? Ga gauw naar de boekhandel! Vanaf vandaag kan je het prachtige boek Achtste-groepers huilen niet voor maar twee euro kopen.

Meer...

Wedstrijd: 3206 voorleeskampioenen naar de volgende ronde

9 februari 2017

Heb jij ook meegedaan aan de Voorleeswedstrijd? Overal in Nederland namen bovenbouwleerlingen het tegen elkaar op in een wedstrijdje voorlezen. Meer dan 230.000 kinderen deden hun best om spannend, mooi en meeslepend voor te lezen. De 3206 schoolkampioenen strijden nu tegen elkaar.

Meer...

Leestip: Armstrong

8 februari 2017

Van alle muizen is er één die zich niet alleen met kaas bezig houdt. Hij tuurt door een telescoop naar de nachtelijke hemel. Naar de maan. Zijn vrienden geloven dat de maan van kaas is gemaakt, maar hij weet wel beter.

Meer...

Schrijver: Interview met Joany Buenen

1 februari 2017

Joany Buenen schrijft voor Meiden Magazine en gaat daarvoor ook naar concerten van popsterren. Zo kwam ze op het idee voor het boek Net als jij, waarin Jessie in haar eentje naar een concert van haar idool gaat. In een interview vertelt ze erover.

Meer...

Leestip: Siem Subliem en het ei van Jannes

1 februari 2017

Je kent ze wel, van die ouders die een heel duidelijk plan hebben voor de toekomst van hun kind. Alles wordt gedaan om de droom van de ouders te verwezenlijken en het kind heeft niets meer te zeggen.
Siem was ook zo´n kind, maar het liep anders...

Meer...