6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Luistertip: De dikke van Dahl

24 mei 2017

Alle kinderen houden van de verhalen van Roald Dahl. Geen andere schrijver wist met dezelfde fantasie en humor zoveel lezers voor zich te winnen. Het zijn boeken die altijd weer opnieuw kunt lezen. Of luisteren.

Meer...

Lezen: Week van het luisterboek

22 mei 2017

Lees jij wel eens een luisterboek? Je kunt een boek luisteren en intussen wat anders doen. De lego sorteren, de afwas doen of een lange fietstocht maken. Ook heerlijk: met een luisterboek relaxen in de tuin of op het strand. In de Week van het Luisterboek is er extra aandacht voor luisterboeken.

Meer...

Prijs: Eva Koning (Noord-Brabant) is Voorleeskampioen 2017

17 mei 2017

Eva Koning uit Prinsenbeek (Noord-Brabant) is de beste voorlezer van 2017. Zij won vandaag de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Eva las voor uit Spinder van Simon van der Geest.

Meer...

Leestip: Podkin Eenoor

17 mei 2017

De ene dag is Podkin nog een zorgeloos konijn dat zijn zus plaagt en zijn kleine broertje kietelt. De volgende dag moet hij met een magisch wapen hun levens redden. Ze zijn op de vlucht voor een vreselijke vijand.

Meer...

Prijs: 100 winnaars Kinderen & Poëzie

16 mei 2017

Uit de duizenden gedichten die ingestuurd werden voor de wedstrijd Kinderen & Poëzie heeft de jury de honderd mooiste gekozen. Deze worden opgenomen in de dichtbundel De lucht zo grijs als haring.

Meer...

Doorlezen: 4 boeken om te lezen na De zevensprong

15 mei 2017

Een groot avontuur waarin je helemaal meegesleept wordt. Met magie, veel spannende gebeurtenissen en een grote groep hoofdpersonen waar jij je een beetje bij voelt horen. Dat alles is De Zevensprong van Tonke Dragt. Vond je dat een mooi boek? Lees dan ook deze Doorleestips.

Meer...

Leestip: Lampje

10 mei 2017

Lampje woont met haar vader in de vuurtoren. Omdat hij een slecht been heeft, klimt zij elke avond de eenenzestig treden op om het vuur in de lamp aan te steken. Maar op een dag zijn de lucifers op.

Meer...

Nieuws: Meer bekend over de Kinderboekenweek

8 mei 2017

Heb jij al zin in de Kinderboekenweek 2017? Lees je alvast in!

Meer...

Leestip: Sabel

3 mei 2017

Sommige dingen zijn te erg om waar te zijn. Te erg om bij stil te staan, ook al is het waar. Zoals het leven van Max in kamp Vught, in de Tweede Wereldoorlog. Max richt al zijn aandacht op zijn kat Sabel.

Meer...

Prijs: Kanshebbers voor de Kinderjury 2017

2 mei 2017

De kinderen van Nederland hebben gestemd. Welk boek uit 2016 was het allerleukst? De top 5 voor elke leeftijdsgroep is vandaag bekendgemaakt.

Meer...