6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Filmpje: 12 lekkere boeken om te lezen op een tablet

21 juli 2017

Neem de leukste verhalen mee op vakantie zónder te sjouwen. In de app Vakantiebieb vind je 12 lekkere leesboeken voor 6-9 jaar. Lees ze gratis en lekker makkelijk op een tablet of telefoon.

Meer...

Zomerleestip: Insectenrijk

19 juli 2017

In de zomer ben je het liefst buiten. Je kunt schommelen en voetballen, óf eens op zoek gaan naar de kleinste bewoners van het veld en het bos: de insecten.

Meer...

Vakantielezen: Jülide leest Ik vertel het niet! in de VakantieBieb

17 juli 2017

Tijd voor een beetje ontspanning? Pak je tablet en lees een boek in de gratis app VakantieBieb. Welk boek kies jij? Jülide gaat voor Ik vertel het niet! Geheimen vindt ze spannend.

Meer...

Filmpje: 16 redenen om op de tablet of smartphone te mogen van je ouders

14 juli 2017

´Doe die telefoon nou eens weg.´ Hoe vaak krijg je dat te horen? Vanaf nu krijg je geen klachten meer over het aantal uren dat jij op je scherm kijkt. Met de Vakantiebieb lees jij 16 heerlijke jeugdboeken op een tablet of smartphone.

Meer...

Zomerleestip: Anne, het paard en de rivier

12 juli 2017

´Ik heb een paard nodig,´ schrijft oom Theo. Anne zit net te eten met haar vader als de ongewone vraag van haar oom ter sprake komt. Al snel wordt besloten dat Anne een werkpaard naar haar oom in het Zwarte Woud zal brengen. Bang is ze niet.

Meer...

vakantie: Beleef je favoriete boeken met deze uitstapjes

11 juli 2017

Avonturen lezen is heerlijk. Maar nog leuker is het om je favoriete verhaal in het echt te beleven. Deze boeken komen tot leven waar je bij staat! Maak een van deze uitstapjes. Bij mooi weer buiten en bij regen lekker binnen.

Meer...

Vakantielezen: David leest Sprik en ik in de VakantieBieb

10 juli 2017

Pak je tablet erbij en lees lekker een uurtje weg in de zon. In de gratis app VakantieBieb staan de leukste boeken. David uit groep 3 gaat voor Sprik en ik. Een ridderverhaal, dat lijkt hem wel wat.

Meer...

Doe mee: 4 manieren om lekker makkelijk te lezen in de vakantie

7 juli 2017

Is jouw zomervakantie al begonnen? Misschien heb je je koffer al ingepakt. De vakantie is een heerlijke tijd om te lezen. Maar hoe doe je dat zonder kilo´s boeken mee te sjouwen?

Meer...

Zomerleestip: Junglekoorts

5 juli 2017

Arani woont sinds hij drie was bij de Yasuna, een stam in de jungle van Nieuw-Guinea. Als hij twaalf is, komt hij terug in Amsterdam. Uit de jungle, naar een stad met beton en auto´s. Naar een wereld met mobieltjes en naar de middelbare school. De overgang is verbijsterend groot.

Meer...

Vakantiebieb: Juna leest Vals beschuldigd in de VakantieBieb

3 juli 2017

In de gratis app VakantieBieb lees jij de hele zomervakantie de leukste boeken. Juna uit groep 8 koos Vals beschuldigd. Waarom? Het ziet er spannend uit en Juna houdt wel van een beetje avontuur.

Meer...