6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Nieuws: Roald Dahl kleding

27 oktober 2016

Wil jij een trui met een gouden ticket, een Veruca-bontjas met snoepjes aan de binnenkant of een Willy Wonka-colbert met een hele chocoladefabriek op de voering? Dat kan! Kledingmerk Boden ontwiep kleren van Sjakie en de chocoladefabriek en nog 5 andere boeken van Roald Dahl.

Meer...

boekenweetje: Boeken in het theater

27 oktober 2016

Heb jij wel eens een verhaal tot leven zien komen in het theater? Dolfje Weerwolfje loopt op het podium. Meneer Vos wordt voor jouw ogen achterna gezeten met geweren. Pudding Tarzan krijgt echt water in zijn broek gegoten.

Meer...

Leestip: Ik ben Miran

26 oktober 2016

Is er bij jou in de buurt een asielzoekerscentrum? Of heb je klasgenoten die gevlucht zijn uit het land waar ze eerste woonden? In dit boek leer je hoe het leven in een asielzoekerscentrum is en hoor je de verhalen van kinderen die daar wonen.

Meer...

Doe mee: Win een boek in de Kennisquiz

21 oktober 2016

Heb jij al meegedaan met de kennisquiz? We kiezen deze maand maar liefst vijf winnaars!

Meer...

Boekenweetje: DICHTER. is een nieuw poëzietijdschrift voor kinderen

20 oktober 2016

Kinderen van 6 tot 106 kunnen hun hart ophalen bij dit nieuwe tijdschrift vol gedichten. DICHTER. verschijnt vier keer per jaar, de eerste uitgave kwam deze maand uit.

Meer...

Leestip: Xinia´s wraak

19 oktober 2016

´Jij weet niet hoe het is.´ Xinia vertelt haar vriendin Brit niet hoe erg ze gepest wordt. Ze is er toch zelf ook bij? Maar Brit heeft nergens last van, zij is grappig en dun en blond. Ze heeft geen idee.

Meer...

Jaar van het boek: Lees eens een sprookje

17 oktober 2016

Verdwijn uit de echte wereld en stap in een sprookje. Niets is zoals je gewend bent, dat is soms zo heerlijk. Stap in een wereld met trollen, heksen, elfjes, spoken, prinsen en goede en slechte feeën.

Meer...

Overzicht: Alle interviews uit de Kinderboekenweek

15 oktober 2016

Elke dag van de Kinderboekenweek vertelde een schrijver of tekenaar over jong of oud zijn, over zijn of haar opa´s en oma´s. Vandaag is de laatste dag, we zetten alle interviews nog even op een rij.

Meer...

Vlog: Spijkerzwijgen

14 oktober 2016

´Zwijgen is makkelijker dan uitleggen,´ zegt de opa van Vonkie. Ze logeert bij hem op de boerderij en ontrafelt stiekem alle familiegeheimen. Waarom mag ze niet bij de molen komen? En van wie is die brief, die opa versnipperd heeft?

Meer...

Interview: De opa van Enne Koens bakte taarten

14 oktober 2016

Het is Kinderboekenweek! Elke dag vertelt een schrijver over zijn of haar grootouders, over jong zijn en oud worden. Volgens Enne Koens is de ene leeftijd niet leuker dan de andere.

Meer...