6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Leestip: Zij de cobra? Wij de adder!

22 maart 2017

Dit boek is een soort wedstrijdje. Welke coole dieren ken jij? De tijger, panda, kameleon? Bij elk bijzondere diersoort die ver weg leeft, maakt de schrijver een vergelijking met een Nederlands dier.

Meer...

Doorlezen: 5 tips voor wie De Waanzinnige Boomhut uit heeft

20 maart 2017

Je lacht je kapot om de wilde avonturen van Terry en Andy in hun reuzenboomhut. Steeds als je denkt dat het niet gekker kan, verzinnen ze weer iets bizars. Heb je alle delen uit en weet je niet wat je nu kunt lezen? Wij geven je een paar tips.

Meer...

Leestip: Groep acht aan de macht

15 maart 2017

De klas van meester Mario is een zooitje. Elke dag wordt er geschreeuwd, gevochten en op tafel gedanst. Zijn oplossing? Hij maakt de leerlingen zélf de baas.

Meer...

Nieuws: Belangrijk bericht van de Kinderboekenambassadeur

14 maart 2017

´We zijn allemaal verslaafd aan verhalen´ zegt Kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten. Of moeten we hem voortaan Paul Scudwalker noemen?

Meer...

Nieuws: Griezelboeken voor de Kinderboekenweek

12 maart 2017

Spoken, zombies, skeletten en weerwolven: de Kinderboekenweek 2017 laat je rillen! Griezelen is het thema van het leesfeest dat jaarlijks in oktober gevierd wordt. De kerntitels zijn bekend en Leesplein maakte alvast een lijst met heerlijk griezelige boeken.

Meer...

Leestip: Superdetective Blomkwist

8 maart 2017

Kalle Blomkwist is een detective. In het kleine dorpje waar hij woont worden niet echt dagelijks misdaden gepleegd, dus Kalle wordt in zijn werk niet zo serieus genomen. Maar als er een mysterieus lange man met een grijs pak en een grote koffer arriveert, weet Kalle zeker dat hij nodig is.

Meer...

Doe mee: Jij mag stemmen... voor de Kinderjury!

8 maart 2017

Er zijn volgende week verkiezingen voor de Tweede Kamer. Alleen volwassenen kunnen daarvoor stemmen. Gelukkig is er ook een verkiezing waar alleen kinderen mogen stemmen: die van het beste kinderboek! Laat je stem horen voor de Kinderjury.

Meer...

Verkiezingen: Lees over politiek en democratie

7 maart 2017

Volgende week zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Alle volwassenen mogen kiezen wat voor regering zij willen in Nederland. Wat zou jij doen, als je de baas was?

Meer...

Schrijver: Interview met Geert-Jan Roebers

1 maart 2017

Deze schrijver weet alles van dieren. Met het boek Zij de cobra? Wij de adder! opent hij je ogen voor de supergave diersoorten die je gewoon in Nederland tegen kunt komen. Wist je bijvoorbeeld dat een hagedis zijn eigen staart kan loskoppelen, als afleiding voor een vijand?

Meer...

Leestip: Juf Waz Noenka op de vlucht

1 maart 2017

Dit is een kinderboek in een taal die nog niet bestaat. En jij leert het lezen, vanzelf. Tegelijk met de kinderen uit de klas van Bo en Bregje, vanaf het moment dat ze een nieuwe juf krijgen. Je zult verbaasd zijn hoe makkelijk dat lukt, tussen een spannend verhaal door!

Meer...