6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Leesplein stopt, lees verder op Jeugdbibliotheek.nl

30 juni 2018

Dit is het laatste bericht op Leesplein, vanaf nu komen er geen nieuwe boeken en berichten meer op de site. In plaats daarvan kun je terecht op Jeugdbibliotheek.nl.

Meer...

App: Lees in de zomer op je tablet in de VakantieBieb

29 juni 2018

Zondag 1 juli gaat de VakantieBieb weer open. In deze app voor je tablet of smartphone kun je gratis 25 leuke boeken lezen. Welke boeken staan er dit jaar in?

Meer...

Prijs: Waanzinnige Boomhut en Leven van een loser winnen de Kinderjury

27 juni 2018

De kinderen van Nederland kozen De Waanzinnige Boomhut met 78 verdiepingen (6-9 jaar) en Het leven van een loser. Drie keer niks (10-12 jaar) als leukste boeken van het afgelopen jaar. Deze boeken krijgen de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018.

Meer...

Leestip: De jongen die draken kweekte

27 juni 2018

Tomas heeft een opa die twinkelt, een zusje van drie genaamd Lolli, een vader die altijd een koptelefoon op heeft en een moeder die dierenarts is. En een moestuin vol drakenplanten.

Meer...

Prijs: Zilveren Griffels en Penselen voor de mooiste kinderboeken

20 juni 2018

Vanmiddag zijn een hoop kinderboekenschrijvers en tekenaars blij naar huis gegaan. Op de Midzomerkinderboekenborrel werden maarliefst 42 boeken bekroond met een Zilveren Griffel, Zilveren Penseel of Vlag en Wimpel. Bekijk hier de winnaars vanaf 6 jaar.

Meer...

Leestip: Naar het noorden

20 juni 2018

Jaap, zijn grote zus Nel en kleine Kees hebben honger. Het is oorlog en er is geen geld. Hun ouders doen hun uiterste best voor hen te zorgen, maar uiteindelijk vinden ze het beter als de kinderen naar Friesland gaan om aan te sterken. Ze komen bij onbekende mensen in huis.

Meer...

Prijs: Kanshebbers Thea Beckmanprijs bekend

19 juni 2018

Elke twee jaar wordt de Thea Beckmanprijs uitgereikt aan het beste historische kinderboek tot 12 jaar. Welke mooie verhalen staan er op de longlist van kanshebbers voor dit jaar?

Meer...

Doorlezen: 8 series om te lezen na Het leven van een loser

18 juni 2018

Alle kinderen houden van Bram Botermans. Van zijn logboeken tenminste. Wist je dat er nog veel meer series zijn die net zo makkelijk en net zo grappig zijn? Als je alle 12 delen van Het leven van een loser uit hebt, kun je met deze Doorleestips verder.

Meer...

Leestip: Kwie kwie kwie kwie kwie

13 juni 2018

Sommige vogels kunnen metselen, andere hebben een ingebouwde airbag of radar en weer andere hebben een talent voor het imiteren van geluiden. Vogelaar en bioloog Camilla Dreef houdt van vogels bekijken. In dit boek neemt ze je mee op stap en vertelt je wat ze tegenkomt.

Meer...

Leestip: Brugpieper Roos Vink: Ukkepuk!

6 juni 2018

Zit jij in groep acht, dan zijn dit je laatste weken op de basisschool. Je weet vast al naar welke middelbare school je gaat, misschien ben je al gaan kennismaken. Deze grappige stripjes zijn dan iets voor jou. Roos zit in de brugklas van het Enigmacollege en ze loopt tegen allerlei middelbare-school-problemen aan.

Meer...