6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Boeken: Lees over de koning

25 april 2018

Koning Willem-Alexander is vrijdag jarig. Dat vieren we in het hele land met Koningsdag. Wat weet jij eigenlijk van de koning? Lees een van deze leuke boeken.

Meer...

Leestip: Sofie en de olifanten

25 april 2018

Sofie heeft twee vrienden, Billie en Timmie. Ze zijn alledrie fan van pinguïns. In dit zesde boek over Sofie ontmoeten ze Olifanten-Kees. Hij is een bromsnor en een verhalenschatkist, maar ze moeten hem nog wel even open krijgen.

Meer...

Leestip: Het ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh

18 april 2018

Nina, Alfa, Ruben en de blinde buurvrouw Vis vormen samen een afdeling van het Ministerie van Oplossingen. Hun afdeling van dit geheime hulpgenootschap is net opgericht en er wordt een grote computer bezorgd. Ze kunnen aan de slag! Alleen moeten ze wel even de laatste openstaande zaak oplossen. Uit 1953.

Meer...

Video: Kinderboekenambassade gevonden!

17 april 2018

Kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen zijn op zoek naar een gebouw voor hun ambassade. In deze video zie je dat ze eindelijk de perfecte plek gevonden hebben.

Meer...

Doorlezen: 5 boeken om te lezen na Alaska

16 april 2018

Alaska is een boek dat je zo snel mogelijk uit wilt lezen, maar niet uit wilt hebben. Een boek dat je meesleept en je verrast. Vond jij dit verhaal over Sven en Parker en hulphond Alaska ook geweldig? Dan zijn deze verhalen ook iets voor jou.

Meer...

Video: Op zoek naar een Kinderboekenambassade (vervolg)

13 april 2018

De Kinderboekenambassadeurs zoeken een ambassade. Misschien in een boekwinkel? In Paleis Soestdijk? Of als extraatje in museum Beeld & Geluid?

Meer...

video: Op zoek naar een Kinderboekenambassade

11 april 2018

Hans en Monique Hagen zoeken een geschikt gebouw om een Kinderboekenambassade te openen. Hun werk is het promoten van kinderboeken, en net als andere ambassadeurs hebben ze daar een ambassade voor nodig. In dit filmpje gaan ze op zoek naar een plek.

Meer...

Leestip: Schroot

11 april 2018

Danny´s vader werkt bij een autosloperij. De mooiste plek van de wereld! De geur van zuivere superbenzine in de werkplaats. De machtige halfvergane autowrakken buiten. Waar je in kunt zitten, spelen, alles uitproberen. Overal losse onderdelen.
Maar de zaak gaat failliet en Danny´s pa is werkloos. En de sloperij gaat dicht. Danny mag er niet meer komen, maar hij doet het toch. En hij is niet de enige.

Meer...

Prijs: Belangrijke bekroning voor Lampje

5 april 2018

De Woutertje Pieterse Prijs gaat dit jaar naar het boek Lampje, geschreven door Annet Schaap. Het verhaal gaat over de dochter van de vuurtorenwachter, die in een pleeggezin wordt geplaatst en grote avonturen meemaakt.

Meer...

Leestip: De jongen die met de dieren schaatste

4 april 2018

Beorn woont in Canada. Als je dit boek bekijkt, denk je al snel: daar wil ik ook wel wonen. Achter Beorns huis is een bos met een groot meer. In de winter schaatst Beorn daar. Elke dag.

Meer...