6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Leestip: Het grote makkelijke moestuin kinderboek

20 september 2017

Roos en Seb wonen in een flat. Ze ontdekken dat worteltjes onder de grond groeien en willen zelf een moestuin beginnen. ´Dat is heel zwaar werk en je hebt er veel grond voor nodig!´ waarschuwt Roos´ opa. Maar dan komen ze Jelle tegen. En die legt ze uit hoe je heel makkelijk een moestuin maakt in een bak.

Meer...

Doe mee: Win een boek in de Kennisquiz

19 september 2017

Het is zo simpel: lees het interview en beantwoord zes meerkeuzevragen. Heb je alles goed? Misschien win jij een boek!

Meer...

Doorlezen: 3 boeken voor fans van De geheime tuin

18 september 2017

Je waant je in een andere wereld, waar de tijd langzamer lijkt te gaan en waar het leven bepaald wordt door kleine gebeurtenissen. De geheime tuin neemt je mee in de magie van de natuur. Een wereld waar je graag in je hoofd naar terugkeert, ook als het boek al lang uit is. Welke boeken kunnen dat nog meer?

Meer...

Leestip: Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden

13 september 2017

Lies zoekt een hartsvriendin. Haar nieuwe klasgenoot Vik komt zeker niet in aanmerking. Maar als hij toevallig in de buurt is als ze hulp nodig heeft, is ze wel opgelucht.

Meer...

Doe mee: Raadgedicht voor de basisschool is weer gestart

11 september 2017

Welk woord mist er in dit gedicht? Dat is de vraag in het spel Raadgedicht. Lees het gedicht, bedenk welk woord er hoort op te lege plek en vul jouw oplossing in. Elke maandag een nieuwe kans!

Meer...

Uit: Nacht van de Poëzie voor kinderen

7 september 2017

Kom luisteren naar griezelige gedichten en raadselachtige rijmpjes. Bekende dichters als Koos Meinderts, Diet Groothuis, Jaap Robben en Bart Moeyaert komen voordragen uit eigen werk. Floor de Goede en Ckoe maken er live tekeningen bij. Zaterdag 16 september vanaf 14.15 uur in Utrecht.

Meer...

Leestip: Chef het samen met tomaat

6 september 2017

Tomattie pesto, loempia light en zelfs tomatenketchup: jij maakt het allemaal met dit coole fotostrip-kookboek. Ingrediënten: tomaat. Oké, en nog wat andere dingen. Maar alle recepten zijn met tomaat. Je leert ze meteen even zelf kweken, dan heb je er altijd genoeg om al dit lekkers mee te maken.

Meer...

Filmpje: Kinderen voor Kinderen zingt Gruwelijk Eng

4 september 2017

Volgende maand is de Kinderboekenweek er weer. Kinderen voor Kinderen heeft weer een vrolijk lied gemaakt in het thema Griezelen. Schrijver Jozua Douglas maakte de tekst van het lied. Kijk hier de videoclip.

Meer...

Schrijver: Interview met Joukje Akveld

1 september 2017

Met een vrachtboot reisde Joukje Akveld naar Zuid-Afrika. Daar bleef ze vier maanden. Ze ontmoette er olifanten, pinguïns, luipaarden en bavianen. En mensen. Want de wilde dieren komen nogal eens in de problemen door mensen.

Meer...

Vakantielezen: De Vakantiebieb sluit, lees vanaf nu in de online bibliotheek

31 augustus 2017

Vandaag is de laatste dag dat je boeken kunt lezen in de app Vakantiebieb. Heb jij ook zo genoten van al die leuke boeken, zo makkelijk en gratis op je tablet of smartphone? Lees dan verder in de online bibliotheek.

Meer...