6-12 jaar

Leestips, schrijvers, acties en nieuwtjes over boeken.

Leestip: Lezergame. Het land van glas

26 april 2017

Run, Bit en Zip leven in een computerspel. Ze hebben elk hun eigen kracht en gaan in elk boek een uitdaging aan. In Land van glas moet Zip een kristal vinden.

Meer...

Nieuws: Lezen over Koningsdag

25 april 2017

Iedereen oranje, overal feest. Dat is Koningsdag. Spelletjes, een rommelmarkt, muziek en gezelligheid. Heb je al zin in Koningsdag? Lees alvast een mooi verhaal.

Meer...

Doe mee: Win een boek in de Kennisquiz

21 april 2017

Het is zo simpel: lees het interview en beantwoord zes meerkeuzevragen. Heb je alles goed? Misschien win jij een boek!

Meer...

Filmpje: Kinderboekenambassadeurs op zoek naar een gebouw

20 april 2017

De nieuwe Kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen zijn op zoek naar een gebouw, een ambassade. In dit filmpje bekijken ze een prachtig pand. Er hangen veel schilderijen, maar is er genoeg plek voor boeken? En kinderen?

Meer...

Leestip: 51 dingen om te maken met eierdozen

19 april 2017

Een raket, een kangoeroe en een bloemenkrans: je kunt bijna alles maken van lege eierdozen. Ga op een vrije middag lekker creatief aan de slag met dit boek vol leuke ideeën.

Meer...

Doorlezen: 5 boeken voor fans van De Effies

17 april 2017

Voetbalverhalen zijn tof. Een team, een tegenstander, een bal. Gaan! Alsof je zelf op het veld loopt. Heb je de populaire serie De Effies van Vivian den Hollander uit, dan lees je met deze tips weer lekker door.

Meer...

Leestip: Alles wat ik voel

12 april 2017

Hoe komt het toch dat sommige mensen zo kalm zijn, en jij die kalmte nooit voelt? Wat moet je doen als je verliefd bent en je weet niet of die ander verliefd is op jou? Waarom ben je jaloers op je beste vriendin?
Dit boek laat je nadenken over gevoelens.

Meer...

Lente: Lees jezelf naar buiten

11 april 2017

Wat is het heerlijk om zonder jas naar buiten te gaan. De bloemen zijn weer gaan bloeien, de bomen krijgen groene blaadjes. De natuur is weer wakker geworden. Heb jij al lammetjes geaaid of kuikentjes gezien? Lees jezelf naar buiten met deze fijne boeken.

Meer...

Prijs: Woutertje Pieterse Prijs voor Stella: ster van de zee

8 april 2017

Het prentenboek Stella: ster van de zee is vandaag bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs. Het boek gaat over een visser die een meisje opvist uit de zee en haar mee naar huis neemt. Maar na een tijdje blijkt ze een reuzin te zijn.

Meer...

Nieuws: Hans en Monique Hagen nieuwe Kinderboekenambassadeurs

5 april 2017

Vanaf vandaag heeft Nederland weer een nieuwe Kinderboekenambassadeur. En niet één maar zelfs twee: Hans en Monique Hagen. Zij volgen samen Jan Paul Schutten op, die afgelopen twee jaar de eervolle functie had.

Meer...