Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Vakantielezen: Bjorn leest Haaieneiland in de VakantieBieb

26 juni 2017

Wat lees jij deze zomer? In de gratis app Vakantiebieb lees jij de hele zomervakantie de leukste boeken op je tablet. Bjorn uit groep 7 leest Haaieneiland. Waarom? Het zag er wel cool uit.

Meer...

Prijs: Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt

21 juni 2017

22 boeken werden er vandaag bekroond met een Zilveren Griffel, Zilveren Penseel of Palet of een Vlag en Wimpel. Dit zijn de winnaars.

Meer...

UIT: 100% Coco in de bioscoop

21 juni 2017

Je favoriete modeblogger schittert op het witte doek! Vanaf 6 juli kun je Coco, alias Style Tiger, in de bioscoop bekijken in de verfilming van de boeken 100% Coco, dagboek van een modeblogger en 100% Coco. Paris.

Meer...

Doorlezen: 4 boeken net als Hoe overleef ik de brugklas?

19 juni 2017

Ga jij na de zomer naar de middelbare school? Best spannend. Misschien heb je al wat survivaltips gehaald uit het leuke boek Hoe overleef ik de brugklas? Er zijn nog veel meer leuke boeken voor aanstaande bruggers. Leesplein tipt er vier.

Meer...

Vakantielezen: Chelsea leest Hoe overleef ik mijn vakantie? in de VakantieBieb

19 juni 2017

Lees de hele zomer de leukste boeken op je tablet met de gratis app VakantieBieb. Chelsea uit groep 6 kiest voor Hoe overleef ik mijn vakantie? Lekker toepasselijk.

Meer...

Vakantielezen: Tessa leest Voor altijd vriendinnen in de VakantieBieb

12 juni 2017

Wat lees jij in de vakantie? In de gratis app VakantieBieb vind je de leukste boeken. Tessa kiest Voor altijd vriendinnen, want ze weet precies wat het is om beste vriendinnen te hebben.

Meer...

Prijs: Dagboek van een muts en Waanzinnige boomhut winnen de Kinderjury

11 juni 2017

Vandaag werden de winnaars van de Prijs van de Kinderjury 2017 bekendgemaakt. Als beste boek voor kinderen van 6-9 jaar werd De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen gekozen. De lezers van 10-12 jaar kozen Dagboek van een muts, Puppy love.

Meer...

Leesplein: Nieuwe knop voor Doorleestips

8 juni 2017

Je hebt álle Grijze Jagers uit, wat ga je nu lezen? Je wacht al maanden op de nieuwe Waanzinnige Boomhut en weet niet welke andere boeken net zo leuk zijn. Voor zulke problemen heeft Leesplein de Doorleestips. En die zijn nu extra makkelijk te vinden.

Meer...

Vakantielezen: Esther leest Jim in de VakantieBieb

5 juni 2017

De VakantieBieb is open! In de gratis app van de Bibliotheek lees jij de hele zomervakantie de leukste boeken. Esther uit groep 6 gaat zeker weten Jim lezen. Waarom? Het gaat over paarden!

Meer...

Schrijver: Interview met Tosca Menten

1 juni 2017

Ze schrijft boeken waar iedereen om moet lachen: Tosca Menten. Dummie de mummie, Dirkje Bakkes, Siem Subliem en nog heel veel andere kolderieke figuren ontsproten aan haar fantasie. Vandaag vertelt ze erover in een interview.

Meer...