Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Doe mee: Win een boek in de Kennisquiz

21 oktober 2016

Heb jij al meegedaan met de kennisquiz? We kiezen deze maand maar liefst vijf winnaars!

Meer...

Boekenweetje: DICHTER. is een nieuw poëzietijdschrift voor kinderen

20 oktober 2016

Kinderen van 6 tot 106 kunnen hun hart ophalen bij dit nieuwe tijdschrift vol gedichten. DICHTER. verschijnt vier keer per jaar, de eerste uitgave kwam deze maand uit.

Meer...

Jaar van het boek: Lees eens een sprookje

17 oktober 2016

Verdwijn uit de echte wereld en stap in een sprookje. Niets is zoals je gewend bent, dat is soms zo heerlijk. Stap in een wereld met trollen, heksen, elfjes, spoken, prinsen en goede en slechte feeën.

Meer...

Overzicht: Alle interviews uit de Kinderboekenweek

15 oktober 2016

Elke dag van de Kinderboekenweek vertelde een schrijver of tekenaar over jong of oud zijn, over zijn of haar opa´s en oma´s. Vandaag is de laatste dag, we zetten alle interviews nog even op een rij.

Meer...

Interview: De opa van Enne Koens bakte taarten

14 oktober 2016

Het is Kinderboekenweek! Elke dag vertelt een schrijver over zijn of haar grootouders, over jong zijn en oud worden. Volgens Enne Koens is de ene leeftijd niet leuker dan de andere.

Meer...

Interview: Heleen Brulot heeft alleen wazige foto´s van haar grootouders

13 oktober 2016

Hoera, het is Kinderboekenweek. Wie vertelt vandaag op Leesplein over opa´s en oma´s, jong zijn en oud worden? Illustrator Heleen Brulot tekende heel wat oma´s en probeert het karakter in de tekening weer te geven.

Meer...

Boekenweetje: Kinderboekenruil op het station

13 oktober 2016

Op de laatste dag van de Kinderboekenweek organiseert NS de Nationale Kinderboekenruil. Op zondag 16 oktober staan op drie stations kasten vol met boeken klaar om te ruilen. Je kunt je bovendien laten voorlezen door je favoriete schrijver.

Meer...

Interview: Stefan Boonen wordt een opa die verhalen vertelt

12 oktober 2016

Het is Kinderboekenweek! Schrijvers beantwoorden elke dag onze vragen over jong blijven, oud worden en opa of oma zijn. Stefan Boonen adviseert elk kind om in de schemering verstoppertje te spelen met zijn opa of oma.

Meer...

Interview: De opa van Gertrud Jetten was hoefsmid

11 oktober 2016

Kinderboekenweek, hoezee! Elke dag vertelt een schrijver aan Leesplein hoe hij of zij denkt over oud worden, opa´s en oma´s of voor altijd jong blijven. Gertrud Jetten vindt dat elk kind een keer een reis zou moeten maken met opa of oma.

Meer...

Interview: Doodgaan is makkelijk, volgens de opa van Marieke Smithuis

10 oktober 2016

Kinderboekenweek! Welke schrijver vertelt vandaag over oud worden, jong blijven en opa´s en oma´s? Marieke Smithuis baseerde de opa uit Lotte en Roos op haar eigen vader.

Meer...