Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Doe mee: Win een boek in de Kennisquiz

19 september 2017

Het is zo simpel: lees het interview en beantwoord zes meerkeuzevragen. Heb je alles goed? Misschien win jij een boek!

Meer...

Doorlezen: 3 boeken voor fans van De geheime tuin

18 september 2017

Je waant je in een andere wereld, waar de tijd langzamer lijkt te gaan en waar het leven bepaald wordt door kleine gebeurtenissen. De geheime tuin neemt je mee in de magie van de natuur. Een wereld waar je graag in je hoofd naar terugkeert, ook als het boek al lang uit is. Welke boeken kunnen dat nog meer?

Meer...

Doe mee: Raadgedicht voor de basisschool is weer gestart

11 september 2017

Welk woord mist er in dit gedicht? Dat is de vraag in het spel Raadgedicht. Lees het gedicht, bedenk welk woord er hoort op te lege plek en vul jouw oplossing in. Elke maandag een nieuwe kans!

Meer...

Uit: Nacht van de Poëzie voor kinderen

7 september 2017

Kom luisteren naar griezelige gedichten en raadselachtige rijmpjes. Bekende dichters als Koos Meinderts, Diet Groothuis, Jaap Robben en Bart Moeyaert komen voordragen uit eigen werk. Floor de Goede en Ckoe maken er live tekeningen bij. Zaterdag 16 september vanaf 14.15 uur in Utrecht.

Meer...

Filmpje: Kinderen voor Kinderen zingt Gruwelijk Eng

4 september 2017

Volgende maand is de Kinderboekenweek er weer. Kinderen voor Kinderen heeft weer een vrolijk lied gemaakt in het thema Griezelen. Schrijver Jozua Douglas maakte de tekst van het lied. Kijk hier de videoclip.

Meer...

Schrijver: Interview met Joukje Akveld

1 september 2017

Met een vrachtboot reisde Joukje Akveld naar Zuid-Afrika. Daar bleef ze vier maanden. Ze ontmoette er olifanten, pinguïns, luipaarden en bavianen. En mensen. Want de wilde dieren komen nogal eens in de problemen door mensen.

Meer...

Vakantielezen: De Vakantiebieb sluit, lees vanaf nu in de online bibliotheek

31 augustus 2017

Vandaag is de laatste dag dat je boeken kunt lezen in de app Vakantiebieb. Heb jij ook zo genoten van al die leuke boeken, zo makkelijk en gratis op je tablet of smartphone? Lees dan verder in de online bibliotheek.

Meer...

Vakantielezen: Ricardo leest Mijn broer is een superheld in de VakantieBieb

28 augustus 2017

Nog vier dagen is de app VakantieBieb open. Welk boek ga jij nog snel lezen? Ricardo kiest voor Mijn broer is een superheld. Hij houdt wel van wat actie.

Meer...

Lezen: 6 boeken om weer zin in school te krijgen

25 augustus 2017

Het is weer voorbij, die mooie zomer. Tijd voor een nieuw schooljaar! Nieuwe boeken, nieuwe leerkracht, nieuw lokaal. En misschien ook wel nieuwe vrienden. Heb jij er zin in? Lees een van deze heerlijke, grappige en mooie boeken over school.

Meer...

Vakantielezen: Jens leest Klem! in de VakantieBieb

21 augustus 2017

Geen boeken sjouwen? Lees lekker op de tablet de allerleukste boeken met de gratis app VakantieBieb. De VakantieBieb is nog tot eind augustus open. Jens uit groep 5 leest Klem! Hij kiest voor avontuur.

Meer...