Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Doorlezen: 6 boeken om te lezen na Achtste-groepers huilen niet

20 februari 2017

Heb jij Achtste-groepers huilen niet gelezen en vond je het zo mooi dat je wel meer van dit soort verhalen wilt lezen? Lees dan verder want wij geven je zes tips.

Meer...

Doe mee: Win een boek in de Kennisquiz

17 februari 2017

Nikki (7) uit Utrecht kreeg Kom je verdwalen thuisbezorgd. Zij heeft in januari meegedaan met de Kennisquiz en alle zes vragen goed beantwoord. Wie wint er een boek in februari? Jij?

Meer...

Lezen: Valentijnsdag, lees over de liefde

14 februari 2017

Vandaag is het weer zover: de meest romantische dag van het jaar. Heb jij een kaart gepost, een roos gekocht of een gedicht geschreven voor je geheime liefde? Misschien lees je liever een boek over verliefd zijn.

Meer...

Doe mee: Koop een mooi boek voor maar 2 euro

10 februari 2017

Zit er twee euro in je spaarpot? Ga gauw naar de boekhandel! Vanaf vandaag kan je het prachtige boek Achtste-groepers huilen niet voor maar twee euro kopen.

Meer...

Wedstrijd: 3206 voorleeskampioenen naar de volgende ronde

9 februari 2017

Heb jij ook meegedaan aan de Voorleeswedstrijd? Overal in Nederland namen bovenbouwleerlingen het tegen elkaar op in een wedstrijdje voorlezen. Meer dan 230.000 kinderen deden hun best om spannend, mooi en meeslepend voor te lezen. De 3206 schoolkampioenen strijden nu tegen elkaar.

Meer...

Schrijver: Interview met Joany Buenen

1 februari 2017

Joany Buenen schrijft voor Meiden Magazine en gaat daarvoor ook naar concerten van popsterren. Zo kwam ze op het idee voor het boek Net als jij, waarin Jessie in haar eentje naar een concert van haar idool gaat. In een interview vertelt ze erover.

Meer...

Poëzie: 5 dingen om te doen in de Poëzieweek

26 januari 2017

Gedichten zijn geweldig. Heb jij ze al ontdekt? Ze zitten vol geheimen, raadsels en verrassingen. Vandaag begint de Poëzieweek. Wat ga jij doen?

Meer...

Nieuws: De Lemniscaatkrant is terug

24 januari 2017

Een krant vol boekennieuws, interviews en recensies, voor kinderen van elf tot vijftien jaar. Geschreven werd door jongeren zelf. Dat is de Lemniscaatkrant.

Meer...

Prijs: Alleen op de wereld heeft het mooiste boekomslag

23 januari 2017

Het boek met de mooiste voorkant is Alleen op de wereld, met een tekening van Charlotte Dematons. Dat is de uitslag van de wedstrijd van de Libris-boekhandels.

Meer...

Nieuws: Kinderboekenschrijvers bezoeken azc´s

17 januari 2017

Vluchtelingenkinderen verlangen naar boeken in hun eigen taal, ontdekte illustrator Marit Törnqvist. Dankzij haar werden bekende Nederlandse verhalen en gedichten in het Arabisch vertaald. Deze maand komt het boek uit en bezoeken verschillende bekende schrijvers een asielzoekerscentrum.

Meer...