Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Doorlezen: 5 tips voor wie De Waanzinnige Boomhut uit heeft

20 maart 2017

Je lacht je kapot om de wilde avonturen van Terry en Andy in hun reuzenboomhut. Steeds als je denkt dat het niet gekker kan, verzinnen ze weer iets bizars. Heb je alle delen uit en weet je niet wat je nu kunt lezen? Wij geven je een paar tips.

Meer...

Nieuws: Belangrijk bericht van de Kinderboekenambassadeur

14 maart 2017

´We zijn allemaal verslaafd aan verhalen´ zegt Kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten. Of moeten we hem voortaan Paul Scudwalker noemen?

Meer...

Nieuws: Griezelboeken voor de Kinderboekenweek

12 maart 2017

Spoken, zombies, skeletten en weerwolven: de Kinderboekenweek 2017 laat je rillen! Griezelen is het thema van het leesfeest dat jaarlijks in oktober gevierd wordt. De kerntitels zijn bekend en Leesplein maakte alvast een lijst met heerlijk griezelige boeken.

Meer...

Doe mee: Jij mag stemmen... voor de Kinderjury!

8 maart 2017

Er zijn volgende week verkiezingen voor de Tweede Kamer. Alleen volwassenen kunnen daarvoor stemmen. Gelukkig is er ook een verkiezing waar alleen kinderen mogen stemmen: die van het beste kinderboek! Laat je stem horen voor de Kinderjury.

Meer...

Verkiezingen: Lees over politiek en democratie

7 maart 2017

Volgende week zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Alle volwassenen mogen kiezen wat voor regering zij willen in Nederland. Wat zou jij doen, als je de baas was?

Meer...

Schrijver: Interview met Geert-Jan Roebers

1 maart 2017

Deze schrijver weet alles van dieren. Met het boek Zij de cobra? Wij de adder! opent hij je ogen voor de supergave diersoorten die je gewoon in Nederland tegen kunt komen. Wist je bijvoorbeeld dat een hagedis zijn eigen staart kan loskoppelen, als afleiding voor een vijand?

Meer...

Doorlezen: 6 boeken om te lezen na Achtste-groepers huilen niet

20 februari 2017

Heb jij Achtste-groepers huilen niet gelezen en vond je het zo mooi dat je wel meer van dit soort verhalen wilt lezen? Lees dan verder want wij geven je zes tips.

Meer...

Doe mee: Win een boek in de Kennisquiz

17 februari 2017

Nikki (7) uit Utrecht kreeg Kom je verdwalen thuisbezorgd. Zij heeft in januari meegedaan met de Kennisquiz en alle zes vragen goed beantwoord. Wie wint er een boek in februari? Jij?

Meer...

Lezen: Valentijnsdag, lees over de liefde

14 februari 2017

Vandaag is het weer zover: de meest romantische dag van het jaar. Heb jij een kaart gepost, een roos gekocht of een gedicht geschreven voor je geheime liefde? Misschien lees je liever een boek over verliefd zijn.

Meer...

Doe mee: Koop een mooi boek voor maar 2 euro

10 februari 2017

Zit er twee euro in je spaarpot? Ga gauw naar de boekhandel! Vanaf vandaag kan je het prachtige boek Achtste-groepers huilen niet voor maar twee euro kopen.

Meer...