Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Lezen: Week van het luisterboek

22 mei 2017

Lees jij wel eens een luisterboek? Je kunt een boek luisteren en intussen wat anders doen. De lego sorteren, de afwas doen of een lange fietstocht maken. Ook heerlijk: met een luisterboek relaxen in de tuin of op het strand. In de Week van het Luisterboek is er extra aandacht voor luisterboeken.

Meer...

Prijs: Eva Koning (Noord-Brabant) is Voorleeskampioen 2017

17 mei 2017

Eva Koning uit Prinsenbeek (Noord-Brabant) is de beste voorlezer van 2017. Zij won vandaag de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Eva las voor uit Spinder van Simon van der Geest.

Meer...

Prijs: 100 winnaars Kinderen & Poëzie

16 mei 2017

Uit de duizenden gedichten die ingestuurd werden voor de wedstrijd Kinderen & Poëzie heeft de jury de honderd mooiste gekozen. Deze worden opgenomen in de dichtbundel De lucht zo grijs als haring.

Meer...

Doorlezen: 4 boeken om te lezen na De zevensprong

15 mei 2017

Een groot avontuur waarin je helemaal meegesleept wordt. Met magie, veel spannende gebeurtenissen en een grote groep hoofdpersonen waar jij je een beetje bij voelt horen. Dat alles is De Zevensprong van Tonke Dragt. Vond je dat een mooi boek? Lees dan ook deze Doorleestips.

Meer...

Nieuws: Meer bekend over de Kinderboekenweek

8 mei 2017

Heb jij al zin in de Kinderboekenweek 2017? Lees je alvast in!

Meer...

Prijs: Kanshebbers voor de Kinderjury 2017

2 mei 2017

De kinderen van Nederland hebben gestemd. Welk boek uit 2016 was het allerleukst? De top 5 voor elke leeftijdsgroep is vandaag bekendgemaakt.

Meer...

Schrijver: Interview met Kieran Larwood

1 mei 2017

De schrijver Kieran Larwood leest graag fantasyboeken. Hij schreef een razend spannend, magisch verhaal over vechtlustige konijnen en de dappere held Podkin.

Meer...

Prijs: Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2017

30 april 2017

De Vlaamse jonge lezers hebben de beste boeken gekozen. 7.646 lezers van 4 tot 16 jaar lazen de mooiste boeken van het vorige jaar en kozen hun favoriet. De winnende boeken zijn nu bekendgemaakt.

Meer...

Nieuws: Lezen over oorlog en vrede

30 april 2017

Op 4 en 5 mei staan we stil bij oorlog en vrede. We herdenken slachtoffers van oorlog en vieren dat we nu in vrijheid leven in Nederland. Op andere plekken in de wereld is nog wel oorlog. Lezen over oorlog helpt om niet te vergeten hoe dat is, zodat we zorgen dat het niet weer gebeurt.

Meer...

Nieuws: Lezen over Koningsdag

25 april 2017

Iedereen oranje, overal feest. Dat is Koningsdag. Spelletjes, een rommelmarkt, muziek en gezelligheid. Heb je al zin in Koningsdag? Lees alvast een mooi verhaal.

Meer...