Nieuws

De laatste nieuwtjes. Ontdek wat je kunt lezen, doen of kijken.

Nieuws: Lezen over Koningsdag

25 april 2017

Iedereen oranje, overal feest. Dat is Koningsdag. Spelletjes, een rommelmarkt, muziek en gezelligheid. Heb je al zin in Koningsdag? Lees alvast een mooi verhaal.

Meer...

Doe mee: Win een boek in de Kennisquiz

21 april 2017

Het is zo simpel: lees het interview en beantwoord zes meerkeuzevragen. Heb je alles goed? Misschien win jij een boek!

Meer...

Filmpje: Kinderboekenambassadeurs op zoek naar een gebouw

20 april 2017

De nieuwe Kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen zijn op zoek naar een gebouw, een ambassade. In dit filmpje bekijken ze een prachtig pand. Er hangen veel schilderijen, maar is er genoeg plek voor boeken? En kinderen?

Meer...

Doorlezen: 5 boeken voor fans van De Effies

17 april 2017

Voetbalverhalen zijn tof. Een team, een tegenstander, een bal. Gaan! Alsof je zelf op het veld loopt. Heb je de populaire serie De Effies van Vivian den Hollander uit, dan lees je met deze tips weer lekker door.

Meer...

Lente: Lees jezelf naar buiten

11 april 2017

Wat is het heerlijk om zonder jas naar buiten te gaan. De bloemen zijn weer gaan bloeien, de bomen krijgen groene blaadjes. De natuur is weer wakker geworden. Heb jij al lammetjes geaaid of kuikentjes gezien? Lees jezelf naar buiten met deze fijne boeken.

Meer...

Prijs: Woutertje Pieterse Prijs voor Stella: ster van de zee

8 april 2017

Het prentenboek Stella: ster van de zee is vandaag bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs. Het boek gaat over een visser die een meisje opvist uit de zee en haar mee naar huis neemt. Maar na een tijdje blijkt ze een reuzin te zijn.

Meer...

Nieuws: Hans en Monique Hagen nieuwe Kinderboekenambassadeurs

5 april 2017

Vanaf vandaag heeft Nederland weer een nieuwe Kinderboekenambassadeur. En niet één maar zelfs twee: Hans en Monique Hagen. Zij volgen samen Jan Paul Schutten op, die afgelopen twee jaar de eervolle functie had.

Meer...

Filosofie: Boeken om over na te denken

4 april 2017

April de Maand van de Filosofie. Filosoferen is anders tegen de wereld aankijken, vragen stellen, zelf blijven nadenken. Kinderen zijn vaak de beste filosofen, en je kunt ook met boeken goed filosoferen. Lees je mee?

Meer...

Schrijver: Interview met Stine Jensen

1 april 2017

Voel jij je wel eens schuldig? Of schaam je je, ben je boos, of jaloers? Dat kan zo lastig zijn! Filosoof Stine Jensen schreef een boek over emoties. Hoe ze komen, wat je eraan hebt, en wat je eraan kunt doen.

Meer...

Doorlezen: 5 tips voor wie De Waanzinnige Boomhut uit heeft

20 maart 2017

Je lacht je kapot om de wilde avonturen van Terry en Andy in hun reuzenboomhut. Steeds als je denkt dat het niet gekker kan, verzinnen ze weer iets bizars. Heb je alle delen uit en weet je niet wat je nu kunt lezen? Wij geven je een paar tips.

Meer...