Nieuws

Boeken: Lezen over Kerstmis

14 december 2015

De kerstvakantie begint weer bijna. Twee weken vrij. Wat ga jij doen? Feest vieren en deftig eten met familie en vrienden. Lekker veel spelen, lummelen en natuurlijk lezen.


Houd jij van de kersttijd? Wij tippen je een paar boeken over het kerstfeest.

Alles wat je wilt weten over kerst (en nog veel meer)
- Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers en Ellen de Roos
Waarom eten we zo veel met kerst? Wie schreef het eerste kerstverhaal? Drie verhalen over Kerstmis worden afgewisseld met weetjes en feiten.

Heksje Lily. Een magisch kerstfeest
- Knister
Heksje Lilly verheugt zich op Kerstmis. Maar iedereen om haar heen heeft haast en een slecht humeur. Heksje Lilly besluit de magie van kerst weer terug te brengen.

Scrooge, een kerstverhaal - Charles Dickens & Geronimo Stilton
Op kerstavond krijgt de oude, eenzame zakenmuis Scrooge bezoek van drie geesten. Zij laten hem zien hoe gierig en ontevreden hij is. Zal Scrooge zijn leven beteren? Muizenversie van het beroemde boek Een kerstvertelling van Charles Dickens.

Sprookjes onder de kersenboom - Astrid Lindgren
Sprookjes om bij weg te dromen. Over het kerstfeest, vliegende meneren in schemerland, landlopers, opschepperige jongens en elfjes die in bloesembomen wonen.

Meer boeken over kerst vind je in de lijst Kerstfeest.


Sterren van 2015

In de kerstvakantie is er lekker veel tijd om te lezen. Op Leesplein maken we de balans op van het boekenjaar en tippen de allerbeste, grootste, grappigste, stoerste boeken van 2015. Deze sterren van 2015 stralen in een dagelijkse Leestip van 22-31 december.