Nieuws

FILM: Dummie de mummie en de Sfinx van Shakaba in de bioscoop

10 december 2015

Ben jij fan van Dummie? Je favoriete mummie speelt weer in een film, Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba draait nu in de bioscoop. Maashi!


Dummie is inmiddels helemaal thuis in Polderdam, het dorp waar Goos hem gevonden heeft. Ze gaan samen naar school en zijn de beste vrienden. Tot ze opeens beseffen dat Dummie niet kan eten en dus nooit groot zal worden.
Meester Krabbel snapt het probleem, maar ontdekt dat er een beeld is met olie erin wat Dummie kan helpen. Goos wil op zoek naar het beeldje, maar dat blijkt op de bodem van de zee te liggen. Dummie besluit dat hij dan maar vooral heel beroemd wil worden. De schilderswedstrijd van de krant móet hij daarom winnen. Met een mooi portret van juffrouw Friek gaat dat vast lukken!

Het boek Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba is in filmuitgave verschenen, met foto´s uit de film. Het is geschreven door Tosca Menten en verscheen voor het eerst in 2011. Er zijn inmiddels 7 boeken over Dummie en Goos. Lees ze allemaal!

Ben jij een echte fan? Ga dan naar Dummie´s verjaardagsfeest op 20 december in Aalsmeer. Je kunt er meedoen aan een recordpoging, liedjes zingen in Tosca´s theatershow, dansen met trommels, met Dummie op de foto en rijden op een echte kameel. Meer informatie vind je op www.dummiedemummie.nl.

Bekijk hier het voorfilmpje van de bioscoopfilm.