Nieuws

Jaar van het boek: Lees eens een stripboek

18 januari 2016

Suske en Wiske ken je vast wel, en Asterix en Obelix. Er zijn veel verschillende soorten strips, ontdek meer! Duik in een plaatjesverhaal met humor, korte zinnen en veel gebeurtenissen.


Illustratie: Michael van Kekem
Over stripboeken
Een stripfiguur teken je met een paar lijnen. Je moet de uitdrukking op het gezicht dus heel duidelijk maken in weinig strepen. Vaak doet ook het hele lijf mee. Dat levert grappige plaatjes op.

Een stripboek bestaat vooral uit tekeningen. In de praatwolkjes is maar beperkte ruimte, dus de zinnen zijn kort. Een stripboek lezen is dus: veel kijken en een beetje lezen. Juist door de plaatjes kan er in een strip razendsnel een heel avontuur verteld worden met veel gebeurtenissen.

Korte zinnen, grappige plaatjes en veel gebeurtenissen. Dat zijn de voordelen van een stripboek. Kinderen die niet graag lange verhalen lezen, zijn vaak wél in voor een strip. Hier vind je een hele lijst: Stripverhalen.

Leestips


Junior Suske en Wiske, het grote AVI-stripboek
- Willy Vandersteen
Stripserie over een jonge Suske en Wiske. Ze zijn ongeveer net zo oud als jij en maken spannende avonturen mee. AVI-START tot AVI-E4.

De schippers van de Kameleon
- Dick Matena & Hotze de Roos
De Friese tweeling Hielke en Sietse vinden een oude opduwer, een boot. Met de motor van en kapotte auto krijgen ze de boot aan de praat. Striptekenaar Dick Matena maakte deze strip op basis van het eerst boek uit de beroemde serie De Kameleon.

Slimme Pim. Nerd alert - Aimée de Jongh
Pim is waanzinnig slim. Hij is uitvinder en experimenteert constant. Niet iedereen is daar altijd blij mee. Korte stripjes van telkens 1 bladzijde.

Sofie en het geheime paard
- Edward van de Vendel, Willem & Ype, Floor de Goede
Sofie en haar vrienden krijgen een geheim briefje. Of ze een paard willen redden. Hun lievelingsdieren zijn pinguïns, maar voor een paard willen ze ook aan de slag. Natuurlijk met hulp van haar allerliefste oom Donny. Met striptekeningen, fotostrips en informatie over paarden.

Tom Groot. Ja! Nee. (Misschien...)
- Liz Pichon
De grote kofferbakverkoop komt eraan en mam is helemaal uitgelaten. Maar Tom heeft zo zijn eigen plannetjes... Zal het lukken om een step te vinden (JA!), die chagrijnige Delia uit haar kamer te krijgen (NEE.) en zijn stripverzameling te redden (MISSCHIEN...)?

De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen - Andy Griffiths & Terry Denton
Meneer Grootneus, de uitgever van de boeken van Andy en Terry, is vermist. Gelukkig bevat hun waanzinnige boomhut sinds kort een detectivebureau! Lees ook de andere delen over Terry & Andy´s boomhut. In maart komt er weer een nieuw deel uit.

Jaar van het Boek

In het Jaar van het Boek kijken we elke maand naar een lijst boeken op onderwerp. Wat lees jij het liefst? Bekijk alle onderwerpen en kies jouw favoriet.