Nieuws

Bibliotheek: Leven van een loser meest uitgeleende boeken van 2015

14 januari 2016

In de top 100 meest uitgeleende boeken van 2015 bezet Jeff Kinney acht plaatsen in de top tien. Zijn boeken uit de serie Het leven van een loser zijn veruit de populairste boeken in de bibliotheek. Er werden in totaal 73 miljoen boeken uitgeleend, 46% daarvan waren kinderboeken.


Plek 1 tot en met 6 van de Top 100 Meest uitgeleende boeken wordt helemaal bezet door de populaire serie van Jeff Kinney. Op plaats 7 staat een spannend boek voor volwassenen maar plek 8 en 9 zijn óók voor Jeff Kinneys logboeken over Bram Botermans.

Door de serie Het leven van een loser zijn veel kinderen die niet van lezen houden, toch met hun neus in de boeken beland. De blunders en pechsituaties die Bram Botermans in zijn leven meemaakt beleef je mee in zijn logboeken. Hij vertelt sappig en met veel overdrijvingen en striptekeningetjes.

Jeff Kinney schreef en tekende de Loser-boeken. Er zijn inmiddels 9 delen en er verschijnen nog steeds nieuwe.
De meest uitgeleende auteur was Paul van Loon, er staan 10 van zijn boeken in de Top 100.

Allebei de schrijvers kregen vandaag een Gouden Boek uitgereikt, een teken dat er meer dan 100.000 exemplaren van een boek verkocht zijn. Jeff Kinney viel de eer te beurt voor Het leven van een loser. Geen paniek! en Paul van Loon ontving het Gouden Boek voor Weerwolfgeheimen.