Nieuws

Boekenweetje: Lees 15 minuten per dag

21 januari 2016

Lees elke dag een kwartiertje. Dat is het advies dat de kinderboekenambassadeur geeft aan alle scholen van Nederland. Hij gaf gisteren het startsein voor de actie ´Lees 15 minuten per dag´.


Met een grote wekker startte kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten de actie woensdag bij de Crescendoschool in Amsterdam. Zijn boodschap: iedereen moet wakker worden! Lezen is belangrijk en leuk!

Kinderen die elke dag 15 minuten vrij lezen in de klas, lezen ongeveer 1.146.000 woorden per jaar. Ze leren veel nieuwe woorden, lezen sneller en makkelijker en halen hogere scores bij begrijpend lezen en andere vakken.
Afgelopen jaar probeerden 100 scholen het leeskwartier uit, en iedereen was dik tevreden: leraren en kinderen. Al deze scholen houden het leeskwartier erin. Nu is de bedoeling dat nog veel meer scholen gaan meedoen.

De actie ´Lees 15 minuten per dag´ gaat niet alleen om de tijd die kinderen krijgen om te lezen. Scholen moeten ook zorgen voor een goede schoolbieb met veel leuke, nieuwe boeken.

Heeft jouw school al een leeskwartier? Stuur je juf of meester naar www.lees15minutenperdag.nl en ze kunnen simpelweg niet weigeren. De Kinderboekenambassadeur adviseert het!