Nieuws

Lees mee: Poëzieweek

28 januari 2016

Vandaag is het Gedichtendag, de start van een hele week over poëzie. Lees jij wel eens een gedicht?


´Een gedicht heeft iets magisch. Het is een soort wonderdoosje: klein, maar er kan ongelooflijk veel in!´ Dat zei dichteres Judy Elfferich toen we haar vroegen waarom gedichten belangrijk zijn. Op 1 februari vertelt ze meer in een interview.

Activiteiten
In de Poëzieweek zijn er leuke dingen te doen. Misschien krijg je speciale lessen op school, of bezoek je een activiteit in de bibliotheek of boekwinkel? Bekijk alle activiteiten (voor volwassenen en kinderen).

Zelf lezen
Leen jij wel eens een dichtbundel uit de bieb? Er zijn zoveel soorten, er zit zeker ook iets voor jou bij! Stripgedichten bijvoorbeeld, of een rapversie van roodkapje? Stoere of zachte gedichten, muzikale zinnen of kunst met woorden. Zoek jouw boek in de lijst Gedichten.

Zelf schrijven
Schrijf zelf een gedicht over wat jij leuk, spannend, mooi of grappig vindt en stuur je gedicht in voor de wedstrijd Kinderen en Poëzie!
Je kunt dichten over jezelf, gebeurtenissen, dromen of verzinsels - alles mag! De mooiste gedichten komen in een echte dichtbundel. Meer informatie en insturen kan via de website Kinderen en Poëzie.

Met het mooie gedicht hieronder wensen wij je een fijne Poëzieweek!

Varen

Achter de woorden zal ik me verschuilen.
Achter de wind die het water doet huilen.

Daar is de maan die me stil komt begroeten.
Wit schijnt het licht op het zand aan mijn voeten.

Niemand die ziet wat ik hier heb gebouwd.
Een schip om te zeilen, de golven zijn zout.

Nu ben ik weg en dwars door het licht.
Vaar ik naar jou toe in mijn gedicht.

Johanna Kruit (uit: Ik zoek een woord)