Nieuws

Lezen over: Valentijnsdag

12 februari 2016

De dag van de liefde! De dag van liefdesbrieven, geheime kaarten, rode rozen. Doe jij mee met Valentijnsdag? Of lees je liever een romantisch boek?


Verliefd zijn is heerlijk, of lastig, ingewikkeld of zalig. Verhalen laten je alle kanten van de liefde zien. Kies een boek uit de lijst Verliefd of leen een van deze boeken uit de bibliotheek.

Leestips


Floor is smoor - Marjon Hoffman
Floor stelt telkens regels voor zichzelf op. De regels in dit zesde boek over Floor gaan vooral over liefde en verliefdheid. Floor en Margreet gooien bij alle jongens uit de buurt een kaart in de bus op Valentijnsdag, maar er is één ding waar ze geen rekening mee gehouden hadden.

Het geheim van de verliefde juf - Annet Jacobs
De juf van Milos en Joni gedraagt zich heel raar. Ze tekent hartjes op het bord en denkt niet meer aan lesgeven. Zou ze soms verliefd zijn? Maar op wie dan?

Hoe overleef ik mijn eerste zoen?
- Francine Oomen
Rosa is veertien en heeft wat je noemt puberproblemen: ze twijfelt voortdurend aan zichzelf en ligt overhoop met haar vader en moeder. Ze heeft het niet gemakkelijk na de verhuizing naar Groningen. Bovendien krijgt haar moeder een baby! En dan wordt ze verliefd...

Kriebels en zo - Mariken Jongman
Sanne en Rianne zijn de beste vriendinnen. Hun namen rijmen zelfs! Rianne wordt verliefd. Ze praat over niks anders. Sanne vindt het niet leuk meer. Makkelijk leesbaar met dyslexie-lettertype.

Lieke is verliefd - Jette Schröder
Lieke en Sam zijn verliefd op elkaar. Sommige kinderen plagen hen, maar Eva neemt het voor haar vriendin op. De klas werkt aan een winterfeest om geld op te halen voor een goed doel.

Mees Kees, op de kast - Mirjam Oldenhave
Tobias is dol op mees Kees. Bijna net zo dol als hij op zijn vader was. Maar zijn vader is overleden. Als mees verliefd wordt, heeft hij de hulp van de kinderen nodig.

Meer liefde en romantiek vind je in de lijst Verliefd en ook in de lijst Chicklit kom je heel wat liefde(sproblemen) tegen.