Nieuws

Doe mee: Je kunt weer stemmen voor de Kinderjury

9 maart 2016

Wat is het állerleukste boek? Welke schrijver verdient een dikke pluim? Bij de Kinderjury zijn het de kinderen die bepalen. Stem jij ook? De lijnen zijn open!


De Prijs van de Nederlandse Kinderjury is voor het leukste boek van het afgelopen jaar. Alle boeken die in 2015 voor het eerst verschenen, maken dus kans. Zie jij voorin een boek het logo ´Kinderjury 2016´, dan weet je zeker dat je op dit boek kunt stemmen.

Hoe doe je mee?
1 Lees lekker veel! (In de bieb leen je natuurlijk gratis boeken.)
2 Geef de boeken die je uit hebt cijfers. Houd zelf de scores bij.
3 Stem op het boek met de hoogste score. Stemmen kan op de website kinderjury.nl of met een papieren formulier in de bibliotheek.

Stemmen kan tot en met 20 april 2016. Er komt een top 5 voor 6-9 jaar en een top 5 voor 10-12 jaar. Dat zijn de boeken met de allermeeste stemmen. De uiteindelijke winnaars worden op 12 juni bekendgemaakt.

Dit jaar is er geen tiplijst meer met 25 aanraders voor elke leeftijdsgroep. Wel is er de selectie: 200 boeken die geselecteerd zijn op kwaliteit. Die lijst kan je gebruiken als je niet weet waar je moet beginnen met lezen. Let op: je mag nog steeds op alle boeken stemmen, ook buiten de selectie!

Meer informatie en stemmen: www.kinderjury.nl.