Nieuws

Wedstrijd: 3206 voorleeskampioenen naar de volgende ronde

9 februari 2017

Heb jij ook meegedaan aan de Voorleeswedstrijd? Overal in Nederland namen bovenbouwleerlingen het tegen elkaar op in een wedstrijdje voorlezen. Meer dan 230.000 kinderen deden hun best om spannend, mooi en meeslepend voor te lezen. De 3206 schoolkampioenen strijden nu tegen elkaar.


Deelnemers uit Groningen
Voor het 24e jaar wordt de Nationale Voorleeswedstrijd georganiseerd. Alle groepen 7 en 8 van elke basisschool die zich had ingeschreven, hebben de schoolrondes er inmiddels opzitten. Op elke school is één winnaar uit de bus gekomen. Dat zijn 3206 schoolkampioenen in heel Nederland.

De winnaars van alle scholen strijden nu tegen elkaar in finales in de gemeente en daarna de hele regio. De winnaars daarvan treffen elkaar uiteindelijk in een finale van de hele provincie. Wie daar gekozen wordt als allerbeste voorlezer, mag naar de landelijke Voorleeswedstrijd.

Landelijke finale

Op 17 mei 2017 zullen de twaalf provinciale kampioenen het tegen elkaar opnemen om de titel Nationale Voorleeskampioen 2017. Vorig jaar won Jan Dirk Pesman uit de provincie Friesland.

Meedoen
Wil jij volgend jaar ook meedoen? Vraag aan je leerkracht om jullie klas aan te melden op denationalevoorleeswedstrijd.nl.