Nieuws

Doorlezen: 5 tips voor wie De Waanzinnige Boomhut uit heeft

20 maart 2017

Je lacht je kapot om de wilde avonturen van Terry en Andy in hun reuzenboomhut. Steeds als je denkt dat het niet gekker kan, verzinnen ze weer iets bizars. Heb je alle delen uit en weet je niet wat je nu kunt lezen? Wij geven je een paar tips.


Terry en Andy wonen samen in een enorme boomhut. Er zit onder andere een bowlingbaan, limonadefontein en reuzenkatapult in. Al dat leuks geeft wel veel afleiding. Andy en Terry moeten namelijk een nieuw boek maken. Alleen had Terry het nogal druk met het geel verven van Zoetje, de kat van buurvrouw Jill. Daarna liet hij Zoetje van het uitkijkdek vallen. Wonder boven wonder begon Zoetje opeens te vliegen.
Elk boek wordt de boomhut groter. Van 13 naar 26 verdiepingen, naar 39, naar 52, 65 en in het laatste deel 78 verdiepingen. De toevoegingen worden ook hoe langer hoe absurder.
Het fijne aan de boomhut-boeken is dat het zo makkelijk en grappig is. Er zijn superveel plaatjes en weinig tekst, dus je vliegt door de bladzijden. Het is evenveel kijken als lezen. En dubbel zoveel lachen.

De Waanzinnige Boomhut is een serie met 6 delen. De boeken zijn geschreven door Andy Griffiths en getekend door Terry Denton. Lees ook het interview met Andy Griffiths.
In Oostende (België) is er een Waanzinnige Boomhut Expo waar je een interactief doe-parcours kunt doen of zelf een waanzinnig verhaal schrijven.

Doorlezen

Heb je alle Waanzinnige Boomhutten uit en wil je meer? Probeer dan eens een van deze boeken.

De Gorgels - Jochem Myjer
Op een nacht zit er een gek wezentje op Melles bed, een Gorgel. Gorgels beschermen kinderen tegen de griezelige Groenlandse Brutelaars. Melle en zijn vader, die bioloog is, besluiten de Gorgels te helpen.
Een boek dat geschreven is door een cabaretier, bevat natuurlijk de nodige humor! Het boek won de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.


De grootste ettertjes van de wereld - David Walliams
Tien hilarische verhalen over bizarre kinderen als Peter de Peuteraar (raad maar waar), Berta de Blèhrtrien en Ernstige Ernest.
Boordevol kolder, kleurentekeningen en gekkigheden met lettertypes. Behalve schrijver is Walliams ook acteur die bekend is om zijn humoristische rollen.

Juf Waz Noenka op de vlucht - Lydia Rood
´Boenórreje´ zegt de invaljuf tegen de klas. Vanaf dat moment gaat niets meer zoals ze het gewend zijn. De kinderen én de lezers leren in korte tijd de taal van juf Waz Noenka en worden meegesleept in een bizar avontuur. Met veel striptekeningen op elke pagina.

Mees Kees (serie) - Mirjam Oldenhave
De nieuwe stagiair krijgt in zijn eentje de verantwoordelijkheid voor 6b als de juf met zwangerschapsverlof is. Kees is een meester die het vak nog moet leren, maar de kinderen helpen hem wel. De lessen worden daar meteen een stuk leuker van! Heerlijke serie vol (taal)grapjes en gekkigheid.

Siggi en de Vikingen, de vloek van Freya - Elisabeth Mollema
Siggi woont op een eiland waar een vloek op rust. Iedereen die er vertrekt, komt in een enorme storm terecht. Siggi zoekt naar oplossingen, maar hulp krijgt hij niet. Zijn vrienden zijn veel te druk met vechten. Grappig verhaal met veel tekeningen.

Meer lezen? Kijk in de lijst Humor.