Nieuws

Lente: Lees jezelf naar buiten

11 april 2017

Wat is het heerlijk om zonder jas naar buiten te gaan. De bloemen zijn weer gaan bloeien, de bomen krijgen groene blaadjes. De natuur is weer wakker geworden. Heb jij al lammetjes geaaid of kuikentjes gezien? Lees jezelf naar buiten met deze fijne boeken.


Wil je iets leuks doen in de tuin, maar weet je even niet waar je moet beginnen? Heb je zin om eens wat ánders te doen op een vrije lentedag? Deze boeken geven inspiratie voor een vrij paasweekend in de natuur en fantastische buitenactiviteiten voor tijdens de meivakantie.

Buiten bezig - Anke Leitzgen, Thekla Ehling, Judith Drews
Leuke dingen maken in de natuur kun je het hele jaar door. Maak jij een insectenhotel, plant jij pronkbonen en leer jij water observeren? Of maak je liever een waterrad en leer je limonade maken?

Het grote buitenboek - Judith Drews
Kijk naar de natuur en speel erin of maak er mooie dingen mee. Reuzedik fotoboek boordevol inspiratie en ideeën.

Hoera, wij hebben een tuin! - Gerda Muller
Anna en Benjamin verhuizen naar een huis met een tuin. Ze ontdekken alles over tuinieren, zaadjes, wieden en oogstten. Buurjongen Louis helpt ze. Met veel mooie tekeningen en doe-ideeën.

Roots Natuur Doe-boek - Geert-Jan Roebers, Nicole van Borkulo
Wat voor diertjes er in de schelpen hebben gewoond? Van welke boom is dat mooie blad? Hoe heten die vlinder en deze paddenstoel? Na het lezen, kleuren, plakken, puzzelen en tekenen in dit boek, weet je het allemaal!

Tuinieren is kinderspel - Francisca Laureijs, Hans Clauzing
Je laat graag dingen groeien. Je wilt je eigen eten kweken. Maar hoe begin je? Goede tips om stap voor stap te leren tuinieren. Wat doe je in de winter en wat juist niet? Wanneer moet je snoeien? Leer alles in dit boek vol vrolijke foto´s. Met een voorwoord van Marcel van Driel.

Het wildste boek voor buiten - Floortje Zwigtman
Eet oer, word een beest, vind de moordenaar en plant je eigen pizza. De natuuruitdagingen in dit buitendoeboek zijn voor dappere jongens en meiden. Maak je eigen weer. En natuurlijk een kampvuur.

Meer boeken vind je in de lijst Natuur en milieu.