Nieuws

Doorlezen: 5 boeken voor fans van De Effies

17 april 2017

Voetbalverhalen zijn tof. Een team, een tegenstander, een bal. Gaan! Alsof je zelf op het veld loopt. Heb je de populaire serie De Effies van Vivian den Hollander uit, dan lees je met deze tips weer lekker door.


Het voetbalteam van Bas maakt van alles mee. Bas wordt opgesloten in de kleedkamer, raakt zijn voetbalspullen kwijt en verzwikt zijn enkel. Maar hij betrapt ook iemand die in een auto probeert in te breken, scoort het winnende doelpunt voor een wedstrijd en gaat op kamp.
De voetbalboeken in de serie De Efies hebben leesniveaus tussen AVI-M3 en E4. Er zijn 13 delen verschenen en enkele verzamelbundels waarin steeds 3 boeken opgenomen zijn.

De Effies
- Vivian den Hollander

Doorleestips
Heb je alles gelezen over het team van Bas maar ben je het nog lang niet zat om over voetbal te lezen? Kies dan een van deze boeken.

Cruijffie, jongensjaren
- Jan Eilander
Johan Cruijff groeit op in Betondorp, vlak bij het Ajaxstadion. Al heel jong is hij daar vaak te vinden en besluit hij dat hij later een groot voetballer wil worden.

De nieuwe club - Gerard van Gemert
Daan is pas verhuisd en moet naar een nieuwe school en een nieuwe voetbalclub. Dat is in het begin best moeilijk.
Eerste deel uit de serie Kief de goaltjesdief. Lees ook de andere delen!

Koen Kampioen. Snel naar de top - Fred Diks
Koen speelt bij FC Top. Het gaat niet zo lekker. Gelukkig hebben ze Aukje, die redt elke wedstrijd. Zij speelt echt top. Dan vertelt Aukje dat ze gaat verhuizen..
Lees ook de andere boeken over Koen Kampioen.

Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn
- Pieter Feller en Tiny Fisscher
Lynn is gek op voetballen. Maar haar moeder heeft geen geld meer voor de contributie en voor nieuwe voetbalschoenen. Moet Lynn nu van voetbal af?

Wie is er bang voor de voetbalzombies? - Simon van der Geest
Ramon speelt voetbal. Hij móet winnen. Zijn vader komt kijken! Oma Nanie vertelt hem over zombies. Echte. Dat heeft Ramon nodig, voetbalzombies!