Nieuws

Doorlezen: 3 boeken voor fans van De geheime tuin

18 september 2017

Je waant je in een andere wereld, waar de tijd langzamer lijkt te gaan en waar het leven bepaald wordt door kleine gebeurtenissen. De geheime tuin neemt je mee in de magie van de natuur. Een wereld waar je graag in je hoofd naar terugkeert, ook als het boek al lang uit is. Welke boeken kunnen dat nog meer?


Mary leefde als een prinses in India. Ze had bedienden, haar familie was belangrijk. Maar opeens wordt ze terug in Engeland achtergelaten op een landgoed van een oom. Ze is negen jaar en wees geworden. Haar oom zal voortaan voor haar zorgen.
Het landhuis is groot en leeg. Het weer in Engeland is koud en deprimerend. Hoe moet Mary ooit wennen aan dit leven?
Op den duur gaat ze op onderzoek uit en ontdekt dingen: er woont nog een kind in dit landhuis: een jongen die ziek is. En de tuin is een gedeelte afgesloten met een hoge muur. Niemand kan er in of uit. Mary ziet het als een uitdaging.
Dit boek betovert je als je je laat meenemen in de stille wereld van Mary, waar geheimen zijn en veel verzwegen wordt. De prachtige platen van Inga Moore dragen er ook aan bij.

De geheime tuin - Frances Hodgson Burnett

Doorleestips
Als jij ook zo genoot van dit boek draag jij je eigen geheime tuin mee, om in dagdromen naartoe te vluchten. Zijn er nog meer boeken die dit gevoel geven? Lees eens een van deze boeken.

Anne van het groene huis
- Lucy Maud Montgomery
Een roodharig, mager weeskind, dat is Anne. De familie Cuthbert adopteert haar, om hen te kunnen helpen op de boerderij. Maar ze wilden een sterke jongen, er is een vergissing geweest. Wat moeten ze met deze rare meid die alsmaar praat? Anne is vastbesloten om te blijven, want ze wil niet terug naar het weeshuis. Ze zal laten zien wat ze waard is, dan gaan de Cuthberts vanzelf van haar houden. En niet alleen de Cuthberts, ook de lezer gaat van Anne houden.
Er is een nieuwe tv-serie gebaseerd op dit beroemde verhaal, te zien op Netflix: Anne with an E.

Het geheim van het nachtegaalbos - Lucy Strange
Henriette verhuist met haar ouders, babyzusje en kinderjuf naar een huis op het platteland. Het is 1919, Engeland. Maar Henriettes moeder is ziek, ze komt haar slaapkamer niet uit. Haar vader gaat lang op reis voor zijn werk. Van de kinderjuf moet Henriette rust houden. Maar in plaats daarvan gaat ze het bos in. Een betoverend bos, waar Mot woont in een woonwagen. Mot is een oude vrouw, misschien wel een heks. Bestaat ze wel, of heeft Henriette haar bedacht?

Het kleine huis op de prairie - Laura Ingalls Wilder
Het gezin Ingalls woont in een klein houten huis in de uitgestrekte bossen in Noord-Amerika. Er wonen ook beren, wolven en grote wilde katten. Het verhaal speelt zich af in de tijd dat bijna alles nog met de hand gebeurde en de drie dochters helpen veel in en om het huis met klussen als brood bakken en kleren naaien. Laura´s vader heeft een groot geweer boven de deur hangen, voor het geval de wilde dieren te dicht in de buurt komen.
Omdat het leven van Laura zo anders is als dat van ons, kun je je helemaal laten meeslepen in het verhaal. Dit boek bevat twee delen: Het kleine huis in het grote bos en Het kleine huis op de prairie, waarin het gezin verhuist naar de prairie.