Nieuws

Doe mee: Raad de griezel van de dag

4 oktober 2017

In de Kinderboekenweek gaat alles om griezels. Hoeveel enge boeken ken jij? Hoeveel monsters, draken, gemeneriken uit spannende verhalen? Raad de griezel van de dag!


Dit ben ik
Ik zie eruit als een gewone oude vrouw, maar als ik mijn handschoenen uit doe, zie je mijn klauwen. En als ik mijn pruik afzet, zie je dat ik kaal ben. Door die pruik heb ik altijd vreselijke jeuk op mijn kop. Mijn blik kan doden. Ik ben de baas van iedereen van mijn soort. Als iemand me tegenspreekt tijdens de jaarvergadering, frituur ik haar.

Lees mij
Toen gebeurde er iets verbazingwekkends. Ik zag een mevrouw haar vingers onder het hoofdhaar duwen en het haar, al het hoofdhaar, ging in een keer omhoog en de hand gleed eronder en ging door met krabben.
Ze droeg een pruik! Ze droeg bovendien handschoenen! Ik keek vlug de zaal rond waar nu alle dames waren gaan zitten. Ze droegen allemaal handschoenen! Mijn hart stond stil. Ik begon van top tot teen te rillen.

Dit zeggen anderen over mij

Ze is het meeste vreselijke mens dat er is. Ze haat kinderen. Ze heeft Bruno in een muis veranderd en daarna mij ook.
Toen heb ik de hulp van mijn grootmoeder ingeroepen. In de keuken van het hotel waar de jaarvergadering werd gehouden, heb ik het één en ander geregeld. Dat is best moeilijk als je een klein muisje bent, al heeft dat ook voordelen.

Durf jij mij te lezen?
Ontdek wie ik ben door hier te klikken: De griezel van de dag. Je vindt mij in dit boek.

Raad morgen weer een nieuwe Griezel van de dag.