Nieuws

Doe mee: Raad de griezel met veel namen

5 oktober 2017

Lees jij graag enge boeken? Met vijanden, monsters en slechteriken? Dan ken je vast deze griezel wel. Raad welke griezel we vandaag zoeken. Hij heeft verschillende namen.


Dit ben ik
Ik ben geboren op oudjaarsavond, mijn moeder stierf in het kraambed. Ik kreeg dezelfde naam als mijn vader, die ons al verlaten had toen ik nog niet geboren was. Ik kom uit een tovenaarsgeslacht dat aan lager wal geraakt is door misdaden tegen dreuzels. Ik kan met slangen praten en bezit nog veel meer magische krachten. Mijn macht was ongeëvenaard. Om onsterfelijk te worden verdeelde ik mijn ziel over Gruzielementen.

Lees mij
´Ginny, word wakker, alsjeblieft!´ mompelde Harry wanhopig en hij schudde haar door elkaar. Ginny´s hoofd rolde slap heen en weer.
´Ze wordt niet wakker,´ zei een zachte stem.
Harry schrok zich een ongeluk en draaide zich snel op zijn knieën om.
Een lange jongen met zwart haar leunde tegen de dichtstbijzijnde pilaar en keek hem aan. Zijn contouren waren wonderlijk wazig, alsof Harry hem door een beslagen raam zag, maar toch herkende hij hem meteen.


Dit zeggen anderen over mij

Anderen vermoorden, daar draait hij zijn hand niet voor om. Of misschien nog net zijn hand, bij het gebruiken van de magische toverstok van zijn oom Morfin. Hij vermoordde zo onder meer zijn vader en grootouders.
Het is de grootste tegenstander in de geschiedenis, de vertegenwoordiging van het Kwaad. Ze noemen hem ook wel Heer van het Duister of JeWeetwel. Zijn naam mag nooit genoemd worden...´

Durf jij mij te lezen?
Ontdek wie ik ben door hier te klikken: De griezel met veel namen. Je vindt mij in deze boeken.

Raad morgen weer een nieuwe griezel.