Nieuws

Doe mee: Raad de griezel met de snor

6 oktober 2017

Enge boeken zijn heerlijk. Je griezelt zo lang je wilt, en als het iets te spannend wordt, sla je het dicht. Welke vijanden, slechteriken, monsters en andere griezels uit boeken ken jij? Raad vandaag deze griezel, die een snor heeft.


Dit ben ik
Ik heb een snor en een zonnebril, een hoed en een jas met een grote kraag. Soms draag ik een strohoed, dan weer een andere hoed. Ik opereer snel en onopvallend. Ik weet alles. Ik communiceer met mijn partner Ernesto terwijl we een ritje maken in de achtbaan in Fernandoland. Of via een winkeltje in Fernando-artikelen. We gebruiken een geheimtaal die niemand kan ontcijferen.

Lees mij

´Hoe zag hij eruit?’ vroeg Rosa toen Julia even later bij haar in de limo stapte. ‘Hij droeg een zonnebril en een hoed,’ zei Julia. ‘En hij had een snor.´
´Heb je hem wel eens eerder gezien?’
Julia maakte haar gordel vast. ‘Ik weet het echt niet,’ zei ze. ‘Het ging zo snel.’
Onderweg naar het paleis bleef Rosa vragen stellen. Heeft hij nog wat gezegd? Weet je zeker dat het een man was? Denk je dat hij zaterdag op het feestje was? Was hij gewapend? Wat voor schoenen had hij aan? Had hij een geurtje op? Vond je het eng? Julia probeerde alle vragen te beantwoorden, maar wist niet veel.´


Dit zeggen anderen over mij

We weten ontzettend weinig over de mysterieuze man. Maar we weten dat er iets met meester Gabriel aan de hand is. We gebruiken de spionagevlieg van Fico om onderzoek te doen. Zo ontdekten we dat onze buurvrouw een spion is! Gelukkig helpt Manuel, de vriend van mijn moeder. En uiteindelijk, als we de aandacht van de president lang genoeg van zijn computerspelletje kunnen afleiden om met hem te praten, helpt hij ons ook. Want Rosa is in gevaar!

Durf jij mij te lezen?

Ontdek wie ik ben door hier te klikken: De griezel met de snor. Je vindt mij in dit boek.

Raad je morgen weer een nieuwe griezel?