Nieuws

Doe mee: Raad de griezel die vuur spuwt

7 oktober 2017

Hoeveel enge boeken heb jij al gelezen? Ken jij alle monsters, vijanden, draken en gemeriken? Raad elke dag een gruwelijk eng boekfiguur. Weet je welke griezel vuur spuwt?


Dit ben ik
Iedereen is bang voor mij, en terecht. Ik dood met het vuur uit mijn mond. Ik woon in een grot in de bergen. Ik heb een lange oerslaap gehouden, daar in die grot. In die tijd werd mijn grot ook als gevangenis gebruikt. Nu ben ik weer wakker, en word ik als wapen gebruikt tegen de bewoners van het kersendal en het bramendal.

Lees mij
Die hele grot van ... was natuurlijk niets anders dan een oud verlaten drakennest, dacht ik, dat al sinds de oertijd doordrenkt was met kwaad. Toen werden hier natuurlijk duizenden drakeneieren gelegd en legers van wrede draken kwamen naar buiten kronkelen om alles te doden wat hun weg versperde.
Zo´n oud drakennest was natuurlijk een ideale gevangenis voor Tengil. Ik rilde toen ik bedacht wat hij zijn gevangen hier wel allemaal had aangedaan. Het leek wel of de lucht stijf stond van al het oude uitgedroogde kwaad.


Dit zeggen anderen over mij
Mijn broer Jonathan was de enige die zich niet liet verlammen door angst. Nooit heb ik iemand gekend en nooit zal ik iemand kennen met zoveel moed en zoveel verstand als Jonathan. Ik ging natuurlijk mee toen mijn broer Orvar ging bevrijden, al liep ik vooral in de weg. De bevrijding van Orvar wekte woede op. Tengil kwam naar het bramendal, waar wij woonden, met zijn vuurspuwende wapen. Hoe kunnen we de macht van Tengil breken?

Durf jij mij te lezen?

Ontdek welke griezel dit is door hier te klikken: De griezel die vuur spuwt. Je vindt mij ook in dit boek.

Morgen kun je weer een nieuwe griezel raden.