Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend of grappig.

Leestip: Het grote zelfleesboek

28 juni 2017

Zit je in groep 3 of 4? De zomer begint bijna. Wat lees je al die tijd? Dit superdikke boek! 39 verhalen voor jou. Over Blitz, Vos en Haas, Pippi, Dolfje, Joris en de draak en nog veel meer.

Meer...

Leestip: Siem Subliem en het rode gevaar

21 juni 2017

De ouders van Siem hebben een parfumfabriek. Hun laatste topgeurtje is Siem Subliem 1, het best verkopende parfum van dit moment. Het geurtje is ontdekt door Siem. En de concurrent, Karel Meur, wil óók graag weten hoe die geur in elkaar zit. Om het na te maken natuurlijk.

Meer...

Leestip: De zombietrein en andere stripgedichten

14 juni 2017

Chips die aan je vingers plakt, een vader die ongelooflijk luid niest. Juf en meester die voor één dag kind zijn, een vriendje dat altijd de baas speelt. Daarover gaan de strips in dit boek. Strips die ook een gedicht zijn.

Meer...

Leestip: Helemaal aan de rand van mij, ben jij

7 juni 2017

Aan de rand van de zee, liggen zandkorrels. Dat is duidelijk. Maar wat is er aan de rand van de winter? Aan de rand van je verveling? Aan de rand van de rand? Filosofeer mee!

Meer...

Leestip: Brobot

31 mei 2017

Soesja Tinker is uitvinder. Ze maakt de geweldigste machines! Alles in haar leven wordt er beter van. Alleen haar broertje... Dat blijft een nat, plakkerig, stinkend ding. Tijd om een betere versie te bouwen: Brobot.

Meer...

Luistertip: De dikke van Dahl

24 mei 2017

Alle kinderen houden van de verhalen van Roald Dahl. Geen andere schrijver wist met dezelfde fantasie en humor zoveel lezers voor zich te winnen. Het zijn boeken die altijd weer opnieuw kunt lezen. Of luisteren.

Meer...

Leestip: Podkin Eenoor

17 mei 2017

De ene dag is Podkin nog een zorgeloos konijn dat zijn zus plaagt en zijn kleine broertje kietelt. De volgende dag moet hij met een magisch wapen hun levens redden. Ze zijn op de vlucht voor een vreselijke vijand.

Meer...

Leestip: Lampje

10 mei 2017

Lampje woont met haar vader in de vuurtoren. Omdat hij een slecht been heeft, klimt zij elke avond de eenenzestig treden op om het vuur in de lamp aan te steken. Maar op een dag zijn de lucifers op.

Meer...