Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend of grappig.

Leestip: Arme Rijk

22 februari 2017

Rijk is een grote jongen, hij moet de wijde wereld in om te worden wie hij is. Hij maakt de vreemdste avonturen mee in een sprookjesachtig verhaal op rijm.

Meer...

Leestip: Net als jij

15 februari 2017

Jessie is verhuisd. Ze doet haar best om vrienden te maken in haar nieuwe klas, maar het loopt niet zo soepel. Gelukkig kan ze appen het haar oude vriendinnen en chatten met Bo, haar online steun en toeverlaat.

Meer...

Leestip: Armstrong

8 februari 2017

Van alle muizen is er één die zich niet alleen met kaas bezig houdt. Hij tuurt door een telescoop naar de nachtelijke hemel. Naar de maan. Zijn vrienden geloven dat de maan van kaas is gemaakt, maar hij weet wel beter.

Meer...

Leestip: Siem Subliem en het ei van Jannes

1 februari 2017

Je kent ze wel, van die ouders die een heel duidelijk plan hebben voor de toekomst van hun kind. Alles wordt gedaan om de droom van de ouders te verwezenlijken en het kind heeft niets meer te zeggen.
Siem was ook zo´n kind, maar het liep anders...

Meer...

Poezieleestip: Kom je verdwalen

25 januari 2017

Morgen begint de Poëzieweek. Dit boek laat je verdwalen in bijzondere platen en dromerige gedichten. Neem de tijd, geef aandacht en het geeft zoveel terug!

Meer...

Leestip: Het verhaal van de Gelaarsde Poes

18 januari 2017

Overdag is Kitty een braaf poesje, maar ´s nachts klimt ze uit het washok om met haar geweer op muizen te schieten. Dat ze daarbij af en toe iets of iemand anders raakt, maakt niet uit.

Meer...

Leestip: Alaska

11 januari 2017

De eerste dag in de eerste klas van de middelbare school. Sven is van plan een gewéldige stunt uit te halen, zodat iedereen daarna weet: dat is die coole. Parker is van plan om niet teveel zichzelf te zijn. Het mislukt allebei. Alles mislukt.

Meer...

Winterlezen: Joep. Pak aan!

6 januari 2017

De laatste Winterleestip is een lekker makkelijk boek. Ben je meer een plaatjeskijker dan een lezer, dan is dit boek echt wat voor jou. Joep is een slimme jongen die door een geintje of een truc vaak zijn zin krijgt.

Meer...