Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend of grappig.

Leestip: Lezergame. Het land van glas

26 april 2017

Run, Bit en Zip leven in een computerspel. Ze hebben elk hun eigen kracht en gaan in elk boek een uitdaging aan. In Land van glas moet Zip een kristal vinden.

Meer...

Leestip: 51 dingen om te maken met eierdozen

19 april 2017

Een raket, een kangoeroe en een bloemenkrans: je kunt bijna alles maken van lege eierdozen. Ga op een vrije middag lekker creatief aan de slag met dit boek vol leuke ideeën.

Meer...

Leestip: Alles wat ik voel

12 april 2017

Hoe komt het toch dat sommige mensen zo kalm zijn, en jij die kalmte nooit voelt? Wat moet je doen als je verliefd bent en je weet niet of die ander verliefd is op jou? Waarom ben je jaloers op je beste vriendin?
Dit boek laat je nadenken over gevoelens.

Meer...

Leestip: De schat van Gruizelkaak

5 april 2017

Eddie Klei moet zijn zomervakantie doorbrengen in oma´s vakantiehuisje. Het dreigt oersaai te worden, en dan stort ook nog het dak in. Maar opeens ligt er een piraat in de badkuip.

Meer...

Leestip: De Waterwaack van Natterlande

29 maart 2017

De ouders van Toffee en Gum zitten de hele dag achter hun computer, geld te verdienen. Ze zijn dan ook stinkend rijk. Als hun moeder een mysterieuze papieren brief krijgt, besteedt ze er weinig aandacht aan. Maar Toffee en Gum des te meer...

Meer...

Leestip: Zij de cobra? Wij de adder!

22 maart 2017

Dit boek is een soort wedstrijdje. Welke coole dieren ken jij? De tijger, panda, kameleon? Bij elk bijzondere diersoort die ver weg leeft, maakt de schrijver een vergelijking met een Nederlands dier.

Meer...

Leestip: Groep acht aan de macht

15 maart 2017

De klas van meester Mario is een zooitje. Elke dag wordt er geschreeuwd, gevochten en op tafel gedanst. Zijn oplossing? Hij maakt de leerlingen zélf de baas.

Meer...

Leestip: Superdetective Blomkwist

8 maart 2017

Kalle Blomkwist is een detective. In het kleine dorpje waar hij woont worden niet echt dagelijks misdaden gepleegd, dus Kalle wordt in zijn werk niet zo serieus genomen. Maar als er een mysterieus lange man met een grijs pak en een grote koffer arriveert, weet Kalle zeker dat hij nodig is.

Meer...