Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend of grappig.

Leestip: Podkin Eenoor

17 mei 2017

De ene dag is Podkin nog een zorgeloos konijn dat zijn zus plaagt en zijn kleine broertje kietelt. De volgende dag moet hij met een magisch wapen hun levens redden. Ze zijn op de vlucht voor een vreselijke vijand.

Meer...

Leestip: Lampje

10 mei 2017

Lampje woont met haar vader in de vuurtoren. Omdat hij een slecht been heeft, klimt zij elke avond de eenenzestig treden op om het vuur in de lamp aan te steken. Maar op een dag zijn de lucifers op.

Meer...

Leestip: Sabel

3 mei 2017

Sommige dingen zijn te erg om waar te zijn. Te erg om bij stil te staan, ook al is het waar. Zoals het leven van Max in kamp Vught, in de Tweede Wereldoorlog. Max richt al zijn aandacht op zijn kat Sabel.

Meer...

Leestip: Lezergame. Het land van glas

26 april 2017

Run, Bit en Zip leven in een computerspel. Ze hebben elk hun eigen kracht en gaan in elk boek een uitdaging aan. In Het land van glas moet Zip een kristal vinden.

Meer...

Leestip: 51 dingen om te maken met eierdozen

19 april 2017

Een raket, een kangoeroe en een bloemenkrans: je kunt bijna alles maken van lege eierdozen. Ga op een vrije middag lekker creatief aan de slag met dit boek vol leuke ideeën.

Meer...

Leestip: Alles wat ik voel

12 april 2017

Hoe komt het toch dat sommige mensen zo kalm zijn, en jij die kalmte nooit voelt? Wat moet je doen als je verliefd bent en je weet niet of die ander verliefd is op jou? Waarom ben je jaloers op je beste vriendin?
Dit boek laat je nadenken over gevoelens.

Meer...

Leestip: De schat van Gruizelkaak

5 april 2017

Eddie Klei moet zijn zomervakantie doorbrengen in oma´s vakantiehuisje. Het dreigt oersaai te worden, en dan stort ook nog het dak in. Maar opeens ligt er een piraat in de badkuip.

Meer...

Leestip: De Waterwaack van Natterlande

29 maart 2017

De ouders van Toffee en Gum zitten de hele dag achter hun computer, geld te verdienen. Ze zijn dan ook stinkend rijk. Als hun moeder een mysterieuze papieren brief krijgt, besteedt ze er weinig aandacht aan. Maar Toffee en Gum des te meer...

Meer...