Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend of grappig.

Leestip: Zij de cobra? Wij de adder!

22 maart 2017

Dit boek is een soort wedstrijdje. Welke coole dieren ken jij? De tijger, panda, kameleon? Bij elk bijzondere diersoort die ver weg leeft, maakt de schrijver een vergelijking met een Nederlands dier.

Meer...

Leestip: Groep acht aan de macht

15 maart 2017

De klas van meester Mario is een zooitje. Elke dag wordt er geschreeuwd, gevochten en op tafel gedanst. Zijn oplossing? Hij maakt de leerlingen zélf de baas.

Meer...

Leestip: Superdetective Blomkwist

8 maart 2017

Kalle Blomkwist is een detective. In het kleine dorpje waar hij woont worden niet echt dagelijks misdaden gepleegd, dus Kalle wordt in zijn werk niet zo serieus genomen. Maar als er een mysterieus lange man met een grijs pak en een grote koffer arriveert, weet Kalle zeker dat hij nodig is.

Meer...

Leestip: Juf Waz Noenka op de vlucht

1 maart 2017

Dit is een kinderboek in een taal die nog niet bestaat. En jij leert het lezen, vanzelf. Tegelijk met de kinderen uit de klas van Bo en Bregje, vanaf het moment dat ze een nieuwe juf krijgen. Je zult verbaasd zijn hoe makkelijk dat lukt, tussen een spannend verhaal door!

Meer...

Leestip: Arme Rijk

22 februari 2017

Rijk is een grote jongen, hij moet de wijde wereld in om te worden wie hij is. Hij maakt de vreemdste avonturen mee in een sprookjesachtig verhaal op rijm.

Meer...

Leestip: Net als jij

15 februari 2017

Jessie is verhuisd. Ze doet haar best om vrienden te maken in haar nieuwe klas, maar het loopt niet zo soepel. Gelukkig kan ze appen het haar oude vriendinnen en chatten met Bo, haar online steun en toeverlaat.

Meer...

Leestip: Armstrong

8 februari 2017

Van alle muizen is er één die zich niet alleen met kaas bezig houdt. Hij tuurt door een telescoop naar de nachtelijke hemel. Naar de maan. Zijn vrienden geloven dat de maan van kaas is gemaakt, maar hij weet wel beter.

Meer...

Leestip: Siem Subliem en het ei van Jannes

1 februari 2017

Je kent ze wel, van die ouders die een heel duidelijk plan hebben voor de toekomst van hun kind. Alles wordt gedaan om de droom van de ouders te verwezenlijken en het kind heeft niets meer te zeggen.
Siem was ook zo´n kind, maar het liep anders...

Meer...