Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend of grappig.

Leestip: Xinia´s wraak

19 oktober 2016

´Jij weet niet hoe het is.´ Xinia vertelt haar vriendin Brit niet hoe erg ze gepest wordt. Ze is er toch zelf ook bij? Maar Brit heeft nergens last van, zij is grappig en dun en blond. Ze heeft geen idee.

Meer...

Vlog: Spijkerzwijgen

14 oktober 2016

´Zwijgen is makkelijker dan uitleggen,´ zegt de opa van Vonkie. Ze logeert bij hem op de boerderij en ontrafelt stiekem alle familiegeheimen. Waarom mag ze niet bij de molen komen? En van wie is die brief, die opa versnipperd heeft?

Meer...

vlog: Opa Appel is de beste

13 oktober 2016

Het zal je maar gebeuren: je woont bij je opa, maar hij wordt opgepakt en in de gevangenis gezet. Waar moet je dan heen? En wat heeft opa eigenlijk fout gedaan?

Meer...

Vlog: Hier waakt oma

12 oktober 2016

Elk jaar gaan de tien kleinkinderen een weekend bij oma logeren. Op vrijdag haalt ze hen op met haar rammelbus. Het is geen gewone logeerpartij, het is levensgevaarlijk. Samen met oma doen de kleinkinderen alles wat niet mag.

Meer...

Vlog: De wraak van Knor

11 oktober 2016

Het is jaren geleden dat Bette Babs haar opa heeft gezien. Maar dan staat hij opeens voor de deur. En hij blijft meteen logeren. Hij brengt bovendien een cadeau mee, Bette Babs krijgt een biggetje van hem. Hij is de leukste opa ooit! Toch...?

Meer...

Vlog: Sammie en opa

10 oktober 2016

De opa van Sam vertelt fantastische verhalen. Over vroeger, toen hij zeeman was, en vrachtwagenchauffeur. Sam vindt de zomervakantie een beetje saai, omdat hij niet naar het buitenland op vakantie gaat. Opa weet daar wel wat op: net alsof naar het buitenland.

Meer...

Vlog: Pas op, opa! en Op avontuur met oma

9 oktober 2016

Twee boeken over oppassende grootouders. De oma van Marloes gaat na haar pensioen helemaal los, elke week neemt ze Marloes mee op avontuur. De opa die op Tom en Mila komt passen lijkt nogal een engerd...

Meer...

Vlog: Tonje en de geheime brief

8 oktober 2016

Tonje is het enige kind in het Glimmerdal. Gelukkig heeft ze haar oude buurman en beste vriend Gunnvald, die stuursleeën bouwt die zij mag uitproberen. Ook als die slee nog geen remmen heeft. Of geen stuur.

Meer...