Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend of grappig.

Leestip: Het grote makkelijke moestuin kinderboek

20 september 2017

Roos en Seb wonen in een flat. Ze ontdekken dat worteltjes onder de grond groeien en willen zelf een moestuin beginnen. ´Dat is heel zwaar werk en je hebt er veel grond voor nodig!´ waarschuwt Roos´ opa. Maar dan komen ze Jelle tegen. En die legt ze uit hoe je heel makkelijk een moestuin maakt in een bak.

Meer...

Leestip: Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden

13 september 2017

Lies zoekt een hartsvriendin. Haar nieuwe klasgenoot Vik komt zeker niet in aanmerking. Maar als hij toevallig in de buurt is als ze hulp nodig heeft, is ze wel opgelucht.

Meer...

Leestip: Chef het samen met tomaat

6 september 2017

Tomattie pesto, loempia light en zelfs tomatenketchup: jij maakt het allemaal met dit coole fotostrip-kookboek. Ingrediënten: tomaat. Oké, en nog wat andere dingen. Maar alle recepten zijn met tomaat. Je leert ze meteen even zelf kweken, dan heb je er altijd genoeg om al dit lekkers mee te maken.

Meer...

Leestip: De bende van Zeus

30 augustus 2017

Als Rea net een baby heeft, komt mevrouw Orakel op bezoek. Zij vertelt altijd de waarheid en kan de toekomst voorspellen. Geen wonder dat mensen nogal eens bang zijn voor haar woorden. Hangend boven de wieg van Zeus doet ze een voorspelling over de toekomst van de kleine godenbaby.

Meer...

Zomerleestip: Wij waren hier eerst

23 augustus 2017

´WAARSCHUWING!´ staat er op een bordje bij een parkeerplaats in Zuid-Afrika. ´KIJK ONDER JE AUTO OF ER GEEN PINGUÏN ZIT.´ Zo´n waarschuwing zal je in Nederland niet snel tegenkomen. De schrijfster van dit boek reisde vier maanden door Zuid-Afrika. Ze zocht uit hoe mensen en wilde dieren met elkaar in botsing komen. Reis je mee?

Meer...

Zomerleestip: Kasteel in zicht!

16 augustus 2017

Je staat op de ophaalbrug over de slotgracht. Boven je steekt een enorm kasteel dreigend de lucht in. Ontdek jij alle geheimen van deze indrukwekkende plek?

Meer...

Zomerleestip: Kaat en Ko, de zee op!

9 augustus 2017

Kaat is een stoer meisje. Ze woont bij het strand en beleeft daar avonturen met haar hond Ko en haar vriend Bink. In dit tweede boek over Kaat wil ze een zeehond redden.

Meer...

Leestip: Het geheim van het Nachtegaalbos

2 augustus 2017

Ben je klaar voor een avontuur in een magisch bos? Henriette is verhuist van Londen naar het platteland. Bij het huis hoort een bos, en het schijnt dat daar een heks woont. Maar wat er binnen in huis gebeurt, onder leiding van dokter Hardy, is misschien nog wel veel vreemder.

Meer...