Leestips

Iedere week een nieuwe boekentip. Mooi, spannend of grappig.

Zomerleestip: Insectenrijk

19 juli 2017

In de zomer ben je het liefst buiten. Je kunt schommelen en voetballen, óf eens op zoek gaan naar de kleinste bewoners van het veld en het bos: de insecten.

Meer...

Zomerleestip: Anne, het paard en de rivier

12 juli 2017

´Ik heb een paard nodig,´ schrijft oom Theo. Anne zit net te eten met haar vader als de ongewone vraag van haar oom ter sprake komt. Al snel wordt besloten dat Anne een werkpaard naar haar oom in het Zwarte Woud zal brengen. Bang is ze niet.

Meer...

Zomerleestip: Junglekoorts

5 juli 2017

Arani woont sinds hij drie was bij de Yasuna, een stam in de jungle van Nieuw-Guinea. Als hij twaalf is, komt hij terug in Amsterdam. Uit de jungle, naar een stad met beton en auto´s. Naar een wereld met mobieltjes en naar de middelbare school. De overgang is verbijsterend groot.

Meer...

Leestip: Het grote zelfleesboek

28 juni 2017

Zit je in groep 3 of 4? De zomer begint bijna. Wat lees je al die tijd? Dit superdikke boek! 39 verhalen voor jou. Over Blitz, Vos en Haas, Pippi, Dolfje, Joris en de draak en nog veel meer.

Meer...

Leestip: Siem Subliem en het rode gevaar

21 juni 2017

De ouders van Siem hebben een parfumfabriek. Hun laatste topgeurtje is Siem Subliem 1, het best verkopende parfum van dit moment. Het geurtje is ontdekt door Siem. En de concurrent, Karel Meur, wil óók graag weten hoe die geur in elkaar zit. Om het na te maken natuurlijk.

Meer...

Leestip: De zombietrein en andere stripgedichten

14 juni 2017

Chips die aan je vingers plakt, een vader die ongelooflijk luid niest. Juf en meester die voor één dag kind zijn, een vriendje dat altijd de baas speelt. Daarover gaan de strips in dit boek. Strips die ook een gedicht zijn.

Meer...

Leestip: Helemaal aan de rand van mij, ben jij

7 juni 2017

Aan de rand van de zee, liggen zandkorrels. Dat is duidelijk. Maar wat is er aan de rand van de winter? Aan de rand van je verveling? Aan de rand van de rand? Filosofeer mee!

Meer...

Leestip: Brobot

31 mei 2017

Soesja Tinker is uitvinder. Ze maakt de geweldigste machines! Alles in haar leven wordt er beter van. Alleen haar broertje... Dat blijft een nat, plakkerig, stinkend ding. Tijd om een betere versie te bouwen: Brobot.

Meer...