Leestips

Leestip: De populairste serie van 2015

27 december 2015

Veel lezers kennen de serie Dagboek van een muts al. Het leven van Nikki Maxwell gaat niet over rozen. Blunders, rampen, trauma´s en mislukkingen volgen elkaar in hoog tempo op. De dagboeken die Nikki daarover vol schrijft, horen bij de sterren van 2015.

De sterren van 2015 zijn de topboeken van dit jaar. De laatste dagen van 2015 stralen ze in de Leestips.

Nikki Maxwell is niet de standaard hoofdpersoon. De meeste chicklit-boeken gaan over iemand waar alles heel goed mee gaat. Iemand waar de coolste jongen van school verliefd op wordt, die een baantje krijgt als serveerster in het hipste café, of gevraagd wordt model te worden.

Zo niet Nikki. Haar leven is een reeks rampen, trauma´s en complete blunders. Die beschrijft ze met veel humor en zelfspot. De tekst wordt steeds afgewisseld met striptekeningen, waardoor het heel makkelijk leest.

Zijn het de rampen, de humor of de toegankelijkheid? Feit is dat de serie Dagboek van een muts razend populair is. De naam van de schrijfster, Rachel Renée Russell, staat bovenaan de lijst Google-woorden waarmee lezers op Leesplein komen. Veel lezers willen dus graag meer over haar weten, of houden een boekenbeurt over een van haar boeken.

Er zijn inmiddels 8 delen, het nieuwste deel heet Dagboek van een muts. Er was eens... Daarin krijgt Nikki de opdracht een nieuw eind aan een sprookje te schrijven. Als ze bij gym een bal tegen haar hoofd krijgt en buiten westen raakt, droomt ze over allemaal sprookjes met een bijzondere afloop.

Er is ook een dagboek dat je zelf kunt invullen. Afblijven! Dit dagboek is van mij! wordt deel acht-en-half genoemd.

Lees ze allemaal!