Leestips

Leestip: Het spannendste luisterboek van 2015

29 december 2015

Het luisterboek Broederband. De Schorpioenberg laat je ruim 12 uur lang genieten van spijkerhard avontuur, zonder dat je een letter hoeft te lezen. Het hoort daarom bij de sterren van 2015.

De sterren van 2015 zijn de topboeken van dit jaar. De laatste dagen van 2015 stralen ze in de Leestips.

Waarom zou je een boek luisteren in plaats van lezen? Omdat je van lezen in de auto misselijk wordt en een luisterboek daarom ideaal is voor een lange reis. Omdat je misschien niet zo goed kúnt lezen, bijvoorbeeld omdat je dyslectisch bent. Omdat je tijdens het luisteren je handen vrij hebt en gewoon de afwas kunt doen of met lego bouwen.

In Skandia worden jongens tot krijgers opgeleid in groepen (broederbanden), die tegen elkaar moeten strijden. Hal Mikkelson wordt de leider van een groep buitenbeentjes, genaamd De Reigers. In elk boek krijgen ze nieuwe opdrachten en uitdagingen.

Dankzij Hal en zijn broederband is de aanslag op het leven van prinses Cassandra verijdeld. Maar koning Duncan is bang dat de leden van de Schorpioensekte, die mede achter de aanslag zaten, niet zullen rusten tot hun opdracht vervuld is. Kan Hal met zijn mannen Cassandra beschermen?

Broederband. De Schorpioenberg is het vijfde deel van de serie. Schrijver John Flanagan was al heel bekend door de populaire serie De Grijze Jager. Alle delen van Broederband zijn als luisterboek verkrijgbaar, op cd of als mp3. De voorlezer is Ellen van Rossum.