Leestips

Leestip: De keukenprins van Mocano: het geheim achter het fornuis

13 januari 2016

Max woont in de gevangenis. Niet in een cel, maar in de keuken. Zijn tante Kokkie kookt voor alle gevangenen en allebei hebben ze in de reusachtige keuken een klein slaapkamertje. In die superkeuken is van álles te ontdekken.

Maximiliaan Leeuwenhart de Prins, zo heet Max voluit. Zijn vader is de prins van Mocano, een land dat ver weg ligt. Hij vertrok op een dag om zijn vader helpen Mocano te besturen. Zijn moeder vertrok ook, zij is ontdekkingsreiziger. Daarom woont Max bij zijn tante, Kokkie. Zij is ongeveer twee meter hoog en twee meter breed en kookt zo lekker dat de gevangenen eigenlijk niet willen vertrekken.

In de reusachtige keukengevangenis staan vier koelkasten waar je in kunt lopen. En ovens die zo groot zijn, dat Max er soms even in gaat liggen om op te warmen. Op een dag ontdekt Max achter in een fornuis een deurtje met een sleutelgat. Met zijn beste vriendin Trixie gaat hij op onderzoek uit. Ze proppen zich samen in het fornuis, al is dat wel erg krap.

Ik probeerde me uit de oven te wurmen, maar dat lukte niet. Mijn billen zaten vast. Net als die van Trixie. ´Samen duwen,´ zei Trixie een beetje paniekerig. ´Als we erin gekomen zijn, komen we er ook weer uit. Dat kan niet anders.´
[...]
Dit was een groot, stevig, zwaar fornuis. Ik denk niet dat het iemand zou lukken om ons eruit te trekken.
Waarschijnlijk zaten we vast zonder eten of drinken tot we allebei zo mager waren dat het wel lukte. Ik voelde mijn hart in mijn ribbenkast tekeergaan. Wat een afschuwelijke gedachte!

Welk geheim ontdekken Max en Trixie in het fornuis? Komen ze ooit nog los? Lees dat en meer heerlijke avonturen over het leven in de gevangeniskeuken in dit supergrappige boek. Het staat vol stripjes, op elke bladzijde minstens één. Je zoeft dus door de bladzijden! Dit is deel 1 van een nieuwe serie.

De prins van Mocano: het geheim achter het fornuis
is geschreven door Mathilde Masters en getekend door Georgien Overwater.