Leestips

Leestip: De nootjesroof

20 januari 2016

Inspecteur Gordon is een beroemde politiechef voor wie geen zaak te moeilijk is. Wie bij hem aanklopt, kan op zijn hulp rekenen. Nootjesroof bij eekhoorn. Geen verdachten. Of: iedereen verdacht!

´Gemene gappers!´ riep een klein wezentje opgewonden en baande zich een weg door een dik pak sneeuw. ´Gappende gemeneriken!´

De bestolen eekhoorn gaat direct naar het politiebureau, waar de beroemde inspecteur Gordon toevallig net met zijn hoofd op zijn bureau ligt te slapen. Zodra eekhoorn binnenkomt en kenbaar maakt dat hij hulp nodig heeft, is de inspecteur klaarwakker. Hij luistert naar het relaas van de eekhoorn en gaat daarna meteen op zoek naar sporen.

Het onderzoek is moeilijk en de omstandigheden ook: een dik pak sneeuw en veel kou. Tijdens het bewaken van eekhoorns hol raakt inspecteur Gordon zelfs helemaal ingesneeuwd. Met de hulp van een kleine muis komt de inspecteur weer vrij. En eigenlijk kan hij wel een assistente gebruiken!

Uiteindelijk moet er zelfs een val aan te pas komen. Er wordt ook een dief in de cel gezet. Voor korte tijd. Zouden de echte dieven nog gevangen worden?

De nootjesroof
is een winters detectiveverhaal vol grapjes. Het geschreven door Ulf Nilsson en getekend door Gitte Spee.