Leestips

Leestip: Het grote receptenboek tegen verveling

27 januari 2016

Verveel je je? Maak een Russische salade of een dominospel, een springbal of een brownie in een kopje. 79 topideeën voor als je niets weet te doen.

Schrijfster Martena Duss kreeg een neefje. Ze kon het perfecte cadeau niet vinden, en wilde hem zoveel meegeven waar ze zelf plezier aan had gehad: de leukste spelletjes, knutsels en de lekkerste recepten. Ze begon al die leuke activiteiten te tekenen en omschrijven en dat werd uiteindelijk dit boek.

Van een simpele knutsel met wc-rolletjes tot een watertransportmachine waarmee je het hele huis op zijn kop zet, alles staat erin. Maak zelf mosterd, mayonaise en ketchup of een appeltoastje die in vijf minuten klaar is.
Als je niets te doen weet en dit boek openslaat voor inspiratie, is er áltijd iets waarvan jij denkt: YES. Bijvoorbeeld een supersimpele brownie, die je maakt met een flinke mok in de magnetron.

Brownie in een kop

Je hebt nodig:
- 4 afgestreken eetlepels bloem (50 gram)
- 4 afgestreken eetlepels suiker (70 gram)
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 snufje zout1 snufje kaneel voor de liefhebbers
- 6 eetlepels water
- 2 eetlepels olie
- grote kop
- magnetron

Meng de bloem, de suiker, de cacao, het zout en de kaneel met een vork of lepel in de kop. Voeg er het water en de olie aan toe en roer tot het deeg mooi glad is. Zet de kop in de magnetron bij 1000 watt - iets meer dan een minuut als je het binnenste graag nog vloeibaar hebt, iets langer als je alleen een goed doorbakken brownie lust. Daar kun je misschien een beetje mee experimenteren.

Belangrijk: eet de brownie met een lepel uit de kop.

Tip: Werk af met een bol roomijs of een dot slagroom.

Het grote receptenboek tegen verveling, van Pasghetti tot Stippenlift
is een activiteitenboek met veel verschillende ideeën. Voor elk verveelmoment een oplossing! Het is getekend en geschreven door Martena Duss.