Leestips

Leestip: Sofie en het geheime paard

24 februari 2016

Sofie en haar vrienden ontvangen een anonieme brief. Over een geheim avontuur, dat alleen voor kinderen is en niet voor ouders. ´Anders komt het niet voor elkaar.´ Wat is er dan? Er is een dier in nood!

Sofie is negen jaar en haar lievelingsdieren zijn pinguïns. Alle zeventien soorten. Maar ze houdt ook van dolfijnen en ijsberen en koala´s en olifanten en zeepaardjes en... en... en...

Hoofdpersoon Sofie wil graag mensen helpen. Haar wilde vrienden Billie en Timmie zijn ook altijd wel in voor een reddingsactie. En Donny, haar oom en oppas, staat altijd voor haar klaar. Er zijn al vijf boeken over dit stel, vijf geweldige avonturen.

Sofie, Billie en Timmie zijn met Ulrik aan het wiebelkontsteppen als ze opeens die vreemde brief vinden. ´Voor de vier kinderen.´
Er staan opdrachten in. Misschien is het een opdracht van Donny? Die leert voor meester. Misschien moet hij oefenen hoe je een speurtocht maakt. Ze besluiten de opdrachten uit te voeren. Aan het eind komen ze bij een veldje met een paard. ´Ben jij een dier in nood?´ vraagt Sofie.

In elk boek over Sofie staat veel meer dan woorden. Een deel van het verhaal wordt verteld in stripjes. Tussendoor staan ook losse fotostrips over een papapinguïn en zijn kind. Dan zijn er ook nog de gekleurde vakken waarboven staat ´Dit is echt waar´. Daar vind je te gekke weetjes over paarden. Verveeld raken is echt onmogelijk in een boek over Sofie.

Sofie en het geheime paard
is geschreven door Edward van de Vendel. Floor de Goede maakte de tekeningen en Ype en Willem de fotostrips.
Lees ook Sofie en de pinguïns, Sofie en het vliegende jongetje, Sofie en het ijsbeertje en Sofie en de dolfijnen.