Leestips

Leestip: Armstrong

8 februari 2017

Van alle muizen is er één die zich niet alleen met kaas bezig houdt. Hij tuurt door een telescoop naar de nachtelijke hemel. Naar de maan. Zijn vrienden geloven dat de maan van kaas is gemaakt, maar hij weet wel beter.

De muizen van New York in de jaren 50 komen graag bij elkaar in een kaasopslag. Er is dan ook weinig anders waar ze aandacht voor hebben. De kleine muis die de maan zo goed bestudeerd heeft, vertelt over zijn observaties. Maar ze willen hem niet geloven. Je ziet toch zo dat de maan van kaas is!

Op een nacht zat de muis teleurgesteld op een kist Parmezaanse kaas. Hij was alleen. Alle andere muizen waren naar huis. Een streep maanlicht viel door het kelderraam op zijn aantekeningen. Plotseling ontdekte hij iets in het bleke schijnsel: iemand had hem een brief toegestopt.


Vanwege de brief gaat de kleine muis op reis naar Washington D.C., naar het Smithsonian Museum, waar hij veel leert over luchtvaart en vliegmachines. Voor hij het weet is de muis zelf aan het bouwen. Maar niet zomaar een vliegtuig, hij bouwt een raket. Hij wil naar de maan.

Met zijn maanreis wil de muis bewijzen dat de maan niet van kaas is. Het wordt een spannend avontuur.

Armstrong, de avontuurlijke reis van een muis naar de maan
is getekend en geschreven door Torben Kuhlman. Het is een prachtig prentenboek met grote platen en kleine beetjes tekst. Houd je van techniek, ruimtevaart of dromen over mogelijkheden, dan is dit boek iets voor jou.

Meer lezen? Kijk eens in de lijst boeken over Ruimtevaart.