Leestips

Leestip: Net als jij

15 februari 2017

Jessie is verhuisd. Ze doet haar best om vrienden te maken in haar nieuwe klas, maar het loopt niet zo soepel. Gelukkig kan ze appen het haar oude vriendinnen en chatten met Bo, haar online steun en toeverlaat.

#OpWegNaarZiggoDome heet het eerste hoofdstuk van dit boek. Jessie wil naar een concert van haar grote idool Valentina, maar ze mag niet van haar ouders. Daarom gaat ze stiekem. Je valt meteen midden in een spannend stuk, want het lukt niet om binnen te komen.

Snel haal ik mijn ticket tevoorschijn uit mijn binnenzak. Maar het apparaat piept niet als de vrouw de barcode scant. In plaats van groen licht zie ik een rood lampje knipperen.
´Deze is niet geldig, jongedame.´
De woorden dreunen door mijn hoofd en opeens voel ik me misselijk. ´Wat? Dat kan niet!´
De vrouw kijkt me verontschuldigend aan. ´Ik zal het nog één keer proberen, maar ik vrees dat je een valse te pakken hebt.´ Terwijl ze het ticket scant, doe ik een schietgebedje, maar het rode lampje brandt opnieuw.
´Nee, er is al iemand naar binnen op dit ticket. Ik moet je vragen uit de rij te stappen.´


Jessie had haar kaartje gekocht bij een jongen van school. Hij heeft haar dus opgelicht. Wat moet ze nu doen? Ze is helemaal alleen. Haar ouders denken dat ze bij een vriendin logeert. Haar oude vriendinnen lijken haar al te zijn vergeten en nieuwe vrienden heeft ze nog niet. Het wil maar niet lukken in haar nieuwe klas.

Tussen het avontuur van Jessie bij het concert van Valentina door, lees je haar belevenissen op de nieuwe school. Bij Yfke, dat arrogante meisje dat met Jessies broodtrommel smijt en haar een bijnaam geeft. Met Nick, die eerst wel aardig lijkt maar het dan toch niet is. Het lukt gewoon niet om aansluiting te vinden.

Intussen heeft haar kleine zusje al veel nieuwe vriendjes en hebben haar ouders niets in de gaten. Ze hebben het te druk met werk, verhuizen en ruzie maken om te zien dat het met Jessie niet goed gaat op school. Dus doet Jessie haar oortjes maar in en verdwijnt in de muziek van Valentina, om alles te vergeten.

Net als jij
is geschreven door Joany Buenen. Het is een meeslepend verhaal over vrienden maken, muziek en jezelf zijn. De schrijfster vertelt over haar boek en haar werk in het interview Joany Buenen interviewt popsterren.

Meer meidenboeken lezen? Kijk in de lijst Chicklit.