Leestips

Leestip: Superdetective Blomkwist

8 maart 2017

Kalle Blomkwist is een detective. In het kleine dorpje waar hij woont worden niet echt dagelijks misdaden gepleegd, dus Kalle wordt in zijn werk niet zo serieus genomen. Maar als er een mysterieus lange man met een grijs pak en een grote koffer arriveert, weet Kalle zeker dat hij nodig is.

Bloed! Geen twijfel mogelijk!
Hij staarde door zijn vergrootglas naar de rode vlek. Toen verhuisde hij de pijp naar zijn andere mondhoek en slaakte een zucht. Natuurlijk was het bloed. Wat kon er anders tevoorschijn komen als je je in je duim sneed?


Kalle zou zo graag een echte misdaad oplossen. Hij houdt scherp in de gaten wat er in het dorp gebeurt. Als er iets verdachts plaatsvindt, noteert Kalle het in zijn boekje. Daarnaast bedenkt hij leuke plannen met zijn vrienden Anders en Eva-Lotta om de zomer door te brengen.

De komst van oom Einar levert een hoop aantekeningen op in Kalles boekje. Niemand gelooft dat oom Einar kwaad in de zin heeft, maar Kalle vertrouwt hem niet. Waarom is oom Einar hier? Hoe kan Kalle ontdekken wat hij van plan is? Waarom neemt agent Björk zijn observaties niet serieus?

Intussen bedenken Eva-Lotta, Anders en Kalle een circus. En voeren ze met hun club ´de witte rozen´ oorlog tegen ´de rode rozen´ op hun geheime speelplek. Wil je daarover meer lezen, dan kan je na Superdetective Blomkwist verder lezen in De bende van de witte roos.

Superdetective Blomkwist is geschreven door Astrid Lindgren en getekend door Harmen van Straaten.

Nog meer detectives vind je in de lijst Detectives en thrillers.