Leestips

Leestip: De schat van Gruizelkaak

5 april 2017

Eddie Klei moet zijn zomervakantie doorbrengen in oma´s vakantiehuisje. Het dreigt oersaai te worden, en dan stort ook nog het dak in. Maar opeens ligt er een piraat in de badkuip.

Dit is een waardeloze zomervakantie, dacht Eddie. Waarom moesten pap en mam me nou zo nodig hierheen sturen? Ik ben pas vier dagen in Vloedlijn Baai en het is nu al een complete mislukking. Ik bedoel, kan het nog erger worden dan dit?
De wereld wachtte een volle seconde met het antwoord op die vraag. Toen kwam het halve keukenplafond naar beneden.

De oorzaak van het neerstortende plafond heet Woeste Wildeman Sjaak de Haak en is een piraat. Eddie mag ´kapitein´ zeggen. Samen gaan ze op avontuur. Schatgraven. Dingen laten ontploffen. Misschien een kanon afvuren. De kapitein is op zoek naar de schat van Gruizelkaak en Eddie gaat mee.

In de oude rommelwinkel van Vloedlijn Baai vinden de mannen een schatkaart. De winkeljuffrouw kan trouwens wel mee als bemanning. ´Kan je met een sabel omgaan?´ vraagt de kapitein haar. Ze antwoordt: ´Dat pik ik wel op. Ik ben razendsnel met een aardappelschilmesje.´

Dit boek zit vol humor. Taalgrapjes, bijdehante opmerkingen van de kapitein en hilarische gebeurtenissen waarin alles misgaat. Dat maakt het een heerlijk leesboek, maar ook geweldig om je te laten voorlezen.

De schat van Gruizelkaak is geschreven door Simon Cherry. De tekeningen zijn gemaakt door Andrea Kruis.

Verder lezen? Kijk eens in de lijst Spanning en avontuur of de lijst Humor.