Leestips

Leestip: 51 dingen om te maken met eierdozen

19 april 2017

Een raket, een kangoeroe en een bloemenkrans: je kunt bijna alles maken van lege eierdozen. Ga op een vrije middag lekker creatief aan de slag met dit boek vol leuke ideeën.

Afgelopen weekend was het Pasen. Heb jij eieren beschilderd, gezocht in de tuin, of een lekker eitje gegeten bij het ontbijt? Er zijn vast lege eierdozen over van het paasweekend. Wat kun je daar allemaal mee doen?

Met één kleine en één grote eierdoos kun je een hele mooie vrachtwagen met laadbak maken. De kleine eierdoos wordt de cabine, plak er wit karton op als ramen en teken daarop de chauffeur achter het stuur. De grote eierdoos is de oplegger, de deksel wordt de laadbak. Verf hem in een mooi kleurtje en plak er wielen op. Net echt! Een leuk knutselproject voor een vakantiedag in april of mei.

Houd je niet zo van vrachtauto´s, dan kan je een magische fee maken. Of een nijlpaard, een bloemenkrans, een groepje pinguïns op een ijsschots. Natuurlijk staat er een duidelijke uitleg met tekeningen in dit boek, zodat je weet wat je moet doen. En foto van hoe het kan worden. Blader door dit boek, en je wilt meteen aan de slag. Kan jij zelf nog meer bedenken?

51 dingen om te maken met eierdozen is geschreven door Fiona Hayes. Ze schreef ook 51 dingen om te maken met toiletrollen.

Verder lezen? Kijk voor veel meer creatieve boeken in  de lijst Knutselen.