Leestips

Leestip: Het grote zelfleesboek

28 juni 2017

Zit je in groep 3 of 4? De zomer begint bijna. Wat lees je al die tijd? Dit superdikke boek! 39 verhalen voor jou. Over Blitz, Vos en Haas, Pippi, Dolfje, Joris en de draak en nog veel meer.

Goed leren lezen doe je door veel te lezen. En veel lezen doe je als het leuk is. Leuke verhalen zijn dus het belangrijkst als je leert lezen. Hier heb je een dik boek vol! Wel 39 verhalen over je favoriete boekenhelden zoals Bil en Wil, Dolfje Weerwolfje, Vos en Haas en Ella. En af en toe een mop.

miep zegt: ´ik heeft geen pen.´
de juf zucht.
´miep, snap je het nog steeds niet?
ik heb geen pen
jij hebt geen pen
hij heeft geen pen
wij hebben geen pen.´
´ik snap het,´ zegt miep.
´niemand in onze klas heb een pen.´


Sommige verhalen zijn kort. Een of twee bladzijden, een mop met een tekening, een versje. En sommige zijn lang, bijvoorbeeld tien bladzijden. Je leest van Avi-start tot Avi-E5. En overal staat het vol gekleurde plaatjes. Het is een feest om hier doorheen te bladeren en te lezen wat jou het leukst lijkt.

Bijvoorbeeld over Ella, die nieuwe schoenen heeft die te klein zijn. Of over Sjon en Sjaan, bij wie steeds alleen maar rode spullen gestolen worden. Over Mat en Jet, die uit elkaar gaan en daarom hun huis doormidden zagen. Een stripverhaal over Pippi, die een spunk heeft uitgevonden maar nog niet weet wat het is. Over Koen, die verliefd is en een brief schrijft. Of Ron en Bas, de tweelingbroers die de juf foppen. Keus genoeg! Je raakt gewoon niet uitgelezen.

Het grote zelfleesboek is geschreven door verschillende schrijvers en staat vol tekeningen van verschillende tekenaars.

Meer lezen? Zoek een boek op avi-niveau.