Leestips

Leestip: Het geheim van het Nachtegaalbos

2 augustus 2017

Ben je klaar voor een avontuur in een magisch bos? Henriette is verhuist van Londen naar het platteland. Bij het huis hoort een bos, en het schijnt dat daar een heks woont. Maar wat er binnen in huis gebeurt, onder leiding van dokter Hardy, is misschien nog wel veel vreemder.

Het is 1919, Engeland. Henriette komt in Huize Hoopvol wonen, samen met haar ouders en haar kleine zusje, die Biggetje genoemd wordt. Juffie Jane, de kinderjuf, is er ook. Maar haar moeder is ziek en komt haar slaapkamer niet uit en haar vader gaat lang op reis voor zijn werk. Binnen een paar maanden valt het gezin uit elkaar, iedereen van wie Henriette hield, is weg.

Van Juffie Jane moet Henriette rust houden. Maar in plaats daarvan gaat ze het bos in. Een betoverend bos, waar Mot woont in een woonwagen. Mot is een oude vrouw, misschien wel een heks. Bestaat ze wel, of heeft Henriette haar bedacht? Net zoals ze Robert, haar overleden broer, nog regelmatig ziet opduiken en met hem praat?

Dokter Hardy geeft haar moeder medicijnen om te blijven slapen. Hij wil haar laten opnemen in een gesticht, maar Henriette probeert dat tegen te houden. De dokter vermoedt dat Henriette zelf ook aanleg heeft voor waanzinnigheid, met al haar verzinsels.

Het geheim van het Nachtegaalbos
is geschreven door Lucy Strange. Het is een meeslepend verhaal dat doet denken aan boeken als De geheime tuin, Onder moeders vleugels en Anne van het Groene Huis.