Leestips

Leestip: Chef het samen met tomaat

6 september 2017

Tomattie pesto, loempia light en zelfs tomatenketchup: jij maakt het allemaal met dit coole fotostrip-kookboek. Ingrediënten: tomaat. Oké, en nog wat andere dingen. Maar alle recepten zijn met tomaat. Je leert ze meteen even zelf kweken, dan heb je er altijd genoeg om al dit lekkers mee te maken.

Dit kookboek is tegelijk een fotostripboek. Er lopen mini-kinderen met een schort om tussen ingrediënten door. Ze zijn zo groot als een vork, klimmen op een bord of vallen in de salade. De gesprekken die ze voeren, zijn ook humoristisch. Daardoor is dit boek een plezier om te lezen en bekijken.
Er staat een jongen tussen de tuinkers die zegt: ´Gast, waar zit jij dan verstopt?´ Boven een ander bosje tuinkers hangt een denkwolk: ´Wat denk je zelf?´

Zelfs als je niet van plan bent iets te gaan koken, lees je dit boek met plezier. En je merkt: al snel gaat het kriebelen. Zo´n luchtige omelet kan jij ook wel maken. En die salsa picante voor bij de nachochips, die lust iedereen toch? Ga lekker aan de slag. De uitleg is helder, er staan overal tientallen foto´s bij. Heb je de slag te pakken, dan leer je aan het eind van het boek je eigen tomatenplant kweken.

Chef het samen met tomaat is gemaakt door Laura Emmelkamp (teksten en recepten) en Scato van Opstal (foto´s en teksten). Het is uitgeroepen tot beste kinderkookboek van de wereld!

Meer kookboeken vind je in de lijst Koken.