Leestips

Leestip: Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden

13 september 2017

Lies zoekt een hartsvriendin. Haar nieuwe klasgenoot Vik komt zeker niet in aanmerking. Maar als hij toevallig in de buurt is als ze hulp nodig heeft, is ze wel opgelucht.

Viks vader heeft een café. Hij woonde eerst bij zijn moeder, maar zij ligt in het ziekenhuis. Daarom woont hij nu boven het café. Hij krijgt tosti´s en chocomel van zijn vader. Dat lust Lies ook wel. Maar in Vik ziet ze niets.

Stom.
Dat was wat ik dacht toen ik Vik zag.
Een stomme jongen met lang haar en ronde wangen.
Daarna dacht ik: tieten.
Dat kwam door Bram, die naast me zat. Hij zei hardop ´tietuh´ toen Vik voor de klas stond. Hij zei het niet zo hard dat iedereen het hoorde, maar hard genoeg voor mij.

Die middag loopt Lies langs het landje van Peet naar huis, zoals gewoonlijk. Alleen Peets oude moeder staat niet bij haar huisje. Ze ligt in het weiland tussen de schapen en geiten. Zou ze dood zijn? Lies weet niet wat ze moet doen. Als Vik aan komt lopen, is ze toch blij dat hij in de buurt is.

Dit boek gaat overLies´ pogingen om hartsvriendin met Merel te worden, Viks gedoe in zijn nieuwe klas en hoe ze tóch vrienden worden. Ondanks alles.

Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden
is geschreven door Sunna Borghuis. De tekeningen zijn van Eva van Aalst.

Meer lezen? Kijk in de lijst Vriendschap.