Leestips

Leestip: Sammie de fantastische

27 september 2017

Sammie heeft een stomme broer en zus. Gelukkig heeft ze veel fantasie, waarmee ze monsters verzint en haar vriendin Maria.

Sammie is de jongste. Haar zus Violet en broer Luuk zijn heel erg onaardig. Ze willen nooit met haar spelen en gaan al klagen bij mama als Sammie alleen maar ademt of kijkt. Omdat Sammie niks te doen heeft als ze niet met Violet en Luuk mag meedoen, heeft ze een vriendin bedacht: Maria.

Maria wil altijd met me spelen.
Ze vindt mij geweldig.
´s Nachts slaapt Maria onder mijn bed.
Overdag loopt Maria altijd achter me aan.
Ze wil alles doen wat ik ook doe.


Samen met Maria gaat Sammie monsters zoeken. Maria is zelf ook een monster, het favoriete monster van Sammie. Er zijn ook nog het Monster van de Kapotte La, het Ketchup-monster, het WC-monster en het Monster van de Gang Boven.

Luuk en Violet vertellen Sammie over mevrouw Kakenkraker, die vijfhonderdzeven jaar oud is en meisjesbaby´s steelt. ´Doe dus maar niks baby-achtigs...´ waarschuwen ze Sammie. Wat moet ze nu doen?

Sammie de fantastische is geschreven en getekend door Abby Hanlon. Het is deel van de serie Tijgerlezen, boeken met humor en spanning, voor beginnende lezers.

Vanaf 4 oktober is het Kinderboekenweek. Die staat dit jaar helemaal in het teken van griezelen! Alvast beginnen? Kijk in de lijst Kinderboekenweek 2017: Griezelen.