Leestips

Gruwelijk Enge Leestip: De grote verboden zolder

6 oktober 2017

Eddie is een gewone Lego-jongen totdat Linea in huis komt. Zij neemt hem mee naar de verboden zolder en daar beleven ze samen de onmogelijkste dingen.

Eddie woont naast de school waar zijn vader directeur is. Op hun rommelzolder is een deur naar een lange lege zolder boven de klaslokalen. Eddie mag daar niet komen en dat doet hij ook nooit.

Je moet begrijpen dat ik een angstige jongen was. Maar ook dat ik dat niet erg vond. Ik hield van rillingen langs mijn rug en ik was gek op avonturenverhalen en boeken met helden.

Vanaf het moment dat Eddies moeder van haar werk een meisje mee naar huis neemt, verandert alles. Linea, die drie meter lang is en dunner dan dun, zegt niks tegen Eddie. Overdag. Maar ´s nachts haalt ze hem op om samen naar de verboden zolder boven de school te gaan. Wat ze daar beleven, in het nachtland, het zolderland, blijft hun geheim.

Ik wist dat we niet over de zolder mochten praten, maar nu was er niemand in huis die zich af kon vragen waar we het over hadden.
Ik móest weten wie er geschreeuwd had. Ik had het vannacht, toen ik nog een paar keer wakker geworden was, steeds weer gehoord.


De verschillen tussen het zolderleven in de nacht en het echte leven overdag, worden steeds groter. Het geheim wordt steeds moeilijker te bewaren. Maar niemand zal hem geloven als hij het vertelt. Toch?

De grote verboden zolder is geschreven door Edward van de Vendel.

Meer griezelboeken lezen? Kijk bij boeken op onderwerp: Kinderboekenweek 2017: Griezelen.