Leestips

gruwelijk enge leestip: Van wie is dat skelet?

10 oktober 2017

Wie wil weten hoe mensen en dieren er van binnen uitzien, moet een sterke maag hebben. Bekijk deze schedels vol scherpe tanden, het skelet van een vleermuis of roofvogel en vergelijk jezelf met een mensaap. Durf je dat?

In dit boek bestaat iedereen alleen uit botten. Soms kun je achter een flapje kijken, om te ontdekken met wie je te maken hebt. Gek genoeg blijken de handen en klauwen van een kikker, hagedis, maki en mens amper te verschillen. En ook de schedels zijn niet zo makkelijk herkenbaar.

Wie jaagt op wie?
Grote roofdieren vallen bliksemsnel aan, maar ze winnen niet altijd. Soms worden de rollen omgedraaid. Als je goed kijkt, kun je zien wie hier tegenover elkaar staan.

Is dit nou een skelet van een aap of van een mensenkind? Als je van griezelen houdt, vind je het vast niet erg om daarover te twijfelen. En je rilt ook niet bij de aanblik van de schedel van een giftige slang (hint: nog steeds eng) of een vleermuizenskelet. Heb jij een stevige maag en een bovenmatige interesse in botten? Dan is dit boek voor jou.

Van wie is dat skelet? is geschreven door Henri Cap en Raphaël Martin. De tekeningen zijn van Renaud Vigourt.

Meer spannende boeken over biologie vind je in de lijst Natuur en milieu. Wil je verder griezelen, kijk dan bij Kinderboekenweek 2017: Griezelen.