Leestips

gruwelijk enge leestip: Paniek in Egypte

8 oktober 2017

Ben jij de detective die het moordplan op de farao kan verijdelen? In dit spannende speurboek moet je zelf aanwijzingen vinden en een verdachte aanwijzen. Lukt het niet, dan wordt farao Ramses II vermoord.

Je leeft in Egypte, 1255 jaar voor het begin van onze jaartelling. Je leraar, een oude schrijver, roept je bij hem. Hij heeft een indringer in de school betrapt. Die probeerde een papyrusrol te stelen en verloor toen hij vluchtte een half-afgeschreven brief. Daarin kondigt hij een moordaanslag op de farao Ramses II aan. Je leraar vraagt jou om te ontdekken wie de moord beraamt en de aanslag te verijdelen.

Hier zijn de vier personen die ik verdenk. Naar hen moet je een onderzoek instellen. Kijk uit, het gaat om mensen de gevaarlijk kunnen zijn. Blijf op je hoede en ga onopvallend te werk.


Is het Raptoesoe, die dol is op geld en juwelen? Of Mysterisis, de achtste vrouw van Ramses II die hem van de troon wil stoten zodat haar zoon de macht kan grijpen? Misschien de priester Desobeti, die niet vies is van tovenarij? Het kan ook Archiket zijn, de arrogante architect, wiens ontwerp voor het paleis werd afgewezen door Ramses II.

Dit boek is een heerlijke speurtocht door het oude Egypte. Door de grote platen en het spannende spoorzoeken, waan je jezelf ter plekke. Je leert tijdens het detectivewerk het nodige over het land in die periode. Kan jij het mysterie oplossen?

Paniek in Egypte is geschreven door Camille Gautier en Stéphanie Vernet. De tekeningen zijn van Margaux Carpentier.

De smaak te pakken? Mysteries oplossen doe je in de boeken op de lijst Detectives en thrillers. Kijk voor meer griezelboeken in de lijst Kinderboekenweek 2017: Griezelen.