Leestips

gruwelijk enge leestip: Jorrik de Ork, De steen van de Schimmen

9 oktober 2017

Wordt het een goede of slechte herfst? Dat hangt af van de toverspreuk die de kinderen van Wisseling weten te bedenken. Dat Grete in een schim verandert, maakt het niet makkelijker.

De kinderen in Wisseling zijn verdeeld in een Lente-Kwartier, een Zomer- en Winter-Kwartier en ook een Herfst-Kwartier. Daar hoort Jorrik bij. Aan het begin van de herfst kondigt meester Martino aan dat ze een grote toverspreuk moeten bedenken, om te zorgen dat het een goede herfst wordt. ´Daarom moeten onze tovenaars aan het werk!´

Alleen geeft meester Martino niet zo graag toverles. De herfst-kinderen kunnen wel heel goed koken, en vechten. Maar daar verander je de seizoenen niet mee. Dat kan alleen door toveren. Gelukkig komen de kinderen in het magische Wisselwoud de Prinses van de Schemering tegen. Zij kan helpen.
Maar de zoektocht naar de schat door het Wisselwoud is lang en ingewikkeld. En onderweg gebeurt er iets ergs: Grete verandert in een schim.

Meester Magda knikt ernstig. ´Het woud verandert mensen,´ legt ze uit. ´Maar alleen in dingen die ze, diep van binnen, al een beetje zijn. En wat je vanbinnen bent, dat is met geen spreuk te veranderen.´
´Onzin,´ gromt Jorrik. ´Grete is helemaal geen schim vanbinnen. Een stoere beer, dát is ze vanbinnen!´
´De schim is een eindpunt,´ zegt de Meester van de Winter. ´Voor iedereen.´


Zou het de meesters van de seizoenen en de kinderen van Wisseling lukken om de gewone Grete terug te krijgen én op tijd een toverspreuk voor de herfst te vinden? En wat gebeurt er nu met de schat van de schimmen, waar ook de Prinses van de Schemering achteraan zit? Lees het in dit spannende, magische boek.

Jorrik de Ork. De steen van de Schimmen
is geschreven door Thijs Goverde. De kleurentekeningen zijn van Lars Deltrap.

Het is Kinderboekenweek! Meer lekker enge boeken vind je in de lijst Kinderboekenweek 2017: Griezelen.